maandag 28 januari 2013

Israël in opperste staat van alertheid aangaande Syrische chemische wapens

Iran is voor Israël een strategische bedreiging, dat is meer dan duidelijk na de vele dreigementen door de extremistische Mullah's in Teheran aan het adres van de Joodse staat. De mogelijke ontploffingin Fordo is een eventuele meevaller voor de strategisten in Israël en zal de Iraanse dreiging op de korte termijn verminderen.

Diezelfde korte termijn baart de Israëlische strategisten echter grote zorgen wanneer het gaat om Syrië en de vele chemische wapens die daar zijn opgeslagen (een reden dat Israël de eigen nucleaire capaciteit ontwikkelde). Israël heeft uit voorzorg twee Iron Dome antiraketsystemen naar het noorden van Israël gestuurd. Een standaard rotatie volgens regeringsfunctionarissen, maar ongebruikelijk volgens Israëlische veiligheidsexperts. Zeker in het licht van bijeenkomsten van Netanyahu met zijn veiligheidsexperts binnen de IDF, de GSS (Shin Bet), het bezoek van het hoofd van de Israëlische Nationale Veiligheidsraad Yaakov Amidror aan Moskou - met als doel de Russische garantie dat Syrische chemische wapens niet in handen van Hezbollah, Jihadisten, terroristen vallen en als klap op de vuurpijl de ingezette Hezbollah eenheden in de buurt van Syrische chemische opslagplaatsen.

Het is voor Israël is onaanvaardbaar wanneer de sjiitische Libanese terreurbeweging of andere islamistische ongeregelden in het bezit komen van chemische wapens wat het in zal zetten tegen Israëlische burgers, of als afpersing om politiek-islamitische doelen af te dwingen. 

Israël zal er alles aan doen om zijn inwoners, Joods, Arabisch, Druzisch, te beschermen tegen de chemische waanzin in handen van nietsontziende religieuze fanaten. Het kan makkelijk dat de wereld op een goede dag wakker wordt met de mededeling dat meerdere Syrische bases met de grond gelijk zijn gemaakt. Die dag zal een zegen voor de mensheid blijken.