zaterdag 8 december 2012

Volgens dit wegkijkkabinet is er geen Marokkanenprobleem

Wanneer je het woord Marokkanenprobleem bezigt wordt je als racist weggezet, of wordt de problematiek kapotgenuanceerd door Marokkanen zelf die weigeren een greintje zelfinzicht te tonen of door hun links broeders die instemmend knikken, bang als zij zijn als politiek incorrect weggezet te worden.
Het huidige kabinet met de ministerploeg die er nu zit doet daar driftig aan mee. De minister-president uit wat algemene termen om zijn afschuw uit te spreken en de minister van sport Schippers brabbelt haar baas na als het gaat om "fijne" algemene termen. 

Deze nuancefreaks en policorpunniktruien kunnen echter niet uitleggen waarom Turkse jongeren wel succesvol zijn, of waarom Chinese jongeren nauwelijks in de criminele statistieken voorkomen. Die confrontatie wordt niet aangegaan, want stel je voor dat men zichzelf een spiegel voorhoudt. 

Dat er echter een probleem is dat weet Nederland ondertussen. DiederikSamsom wist het al in 201, maar ook Schippers weet diep in haar hart dat er wel degelijk een Marokkanenprobleemis:

Behalve Schippers zijn dat Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie), Lodewijk Asscher (Integratie) en Jet Bussemaker (Onderwijs). Asscher zit er als verantwoordelijk minister voor integratie bij omdat er in de statistieken een oververtegenwoordiging is van Marokkaanse jongens in het sportgeweld, aldus Schippers. De jongens die verdacht worden van het schoppen van de grensrechter hebben een Marokkaanse afkomst.

Toen de rellen in Haren plaatsvonden werden deze blanke tokkies door een overgrote meerderheid in Nederland publiekelijk uitgekotst. De publieke afwijzing door de Marokkaanse gemeenschap van de dood van de grensrechter wordt nu node gemist. Doodse stilte. of "maar jullie dien het ook" is de reactie. Geen wonder dat een meerderheid van Nederland de Marokkanen meer dan zat is. 

De bal ligt bij de Marokkaanse gemeenschap en tekenen dat het op korte termijn goed zal komen zijn niet positief. In een artikel in Trouwmet de titel: Marokkanen zijn Marokkaanse overlast spuugzat kunnen we onder meer lezen: 

Yassins moeder 'Samira' wil niet met haar echte naam in de krant. Ze werkt op een basisschool in de buurt en wil niet dat iemand haar herkent.
Geconfronteerd met het gedrag van háár zoon, kan ze desalniettemin een lach niet onderdrukken. "Was het echt zo erg?", vraagt de 38-jarige moeder van drie. Wellicht heeft de verslaggeefster niet gezien hoe die meiden zich gedroegen? "Er wonen heel wat slechte meisjes in deze wijk hoor", vergoelijkt ze het gedrag van haar eerstgeborene.

Genoeg gezegd, blijft over de algemene termen van dit wegkijkkabinet dat de confrontatie niet aan durft te gaan. De publieke ruimte blijft het domein van Marokkaans straattuig. Leef ermee of pepperspray. Ik opteer voor het laatste, kom in verzet. De Nederlandse overheid laat u links liggen.