woensdag 19 december 2012

Pathetisch tegenoffensiefje van de VVD


Lees hieronder beloftebreuk nummer zoveel van VVD, handig verpakt dat moet gezegd, maar geenweldenkende Nederlander die er meer intrapt. 

In tegenstelling tot berichtgeving in Elsevier van deze week is de VVD geenszins van plan de inkomensverschillen in Nederland verder te verkleinen.
Fractievoorzitter Halbe Zijlstra: “Integendeel. De VVD trekt hier de grens, dat heb ik direct na mijn aantreden als fractievoorzitter glashelder aangegeven. Wat ons betreft is verdere nivellering onacceptabel. Bij de totstandkoming van het Regeerakkoord is met de PvdA afgesproken dat de inkomensverschillen zouden worden verkleind, omdat de bezuinigingen zwaar zouden drukken op de lagere inkomens. Daar is de VVD met tegenzin mee akkoord gegaan. Van verdere nivellering dan de afspraken die er nu liggen, is dan ook geen sprake.”


Yeah sure, de hypotheekrente zou  niet worden aangepakt, op defensie zou niet verder worden bezuinigd, Israël zou niet voor de bus worden gegooid, geen geld naar Griekenlanden zovoort, enzovoort. De lijst met VVD-leugens is bijna eindeloos. De uitspraak van de VVD dat het nivelleren is afgelopen is dan ook een pathetische uitspraak om de doodeenvoudige reden dat het nivelleren vrolijk verdergaat op Provinciaal en gemeentelijk niveau. 

De grens die Halbe Zijlstra trekt zal een uitermate rekbare grens blijken met veel mitsen, maren, spinnen en draaien.

De VVD zit in een coalitie met socialisten, dat zijn die mensen die Rutte voor de verkiezingen wegzette als een gevaar voor Nederland, maar waar hij nu mee in bed ligt, alles voor het pluche kan je rustig stellen. Je kunt het van harte oneens zijn met die socialisten, dat ben ik, maar zij zijn in ieder geval wel eerlijker dan de premier qui rit. Met de socialisten van de PvdA weet je dat ze willen nivelleren, maar zelf blijven graaien.

Verdaas bijvoorbeeld is vertrokken, alleen maar omdat hij het 11e gebod heeft overtreden (don't get caught) anders had deze PvdA-graaier er nog gezeten. Weekers van de VVD blijftechter zitten waar hij zit en doet alsof zijn neus bloedt. Een typische VVD-hobby dat neusbloeden, de capo di tutti capi van de VVD zegt bijvoorbeeld dat hij geen rapport over Verdaas had ontvangen terwijl nu blijkt dat de PvdA Gelderland dit rapport naar Algemene Zaken gestuurd had. Verdaasgate in de maak dus, benieuwd wie de premier qui rit daarvoor gaat opofferen.

Bloedende neuzen en plakkende pluchers en maar vreemd vinden dat politici in Nederland een lager aanzien hebben dan tweedehands autoverkopers, met excuses aan deze beroepsgroep.