vrijdag 7 december 2012

Ook Diederik Samsom weet dat er een Marokkanenprobleem is

Ontwijken, ontkennen, ontkrachten, dat is wat Nederlandse politici en Nederlandse media doen bij het probleem van Marokkaans straattuig dat al geruime tijd de publieke ruimte heeft overgenomen en heer en meester is in bepaalde wijken van bepaalde steden en plaatsen in Nederland.
 
De politie is aan handen en voeten gebonden door achterhaalde regelgeving en de angst voor het toverwoord "racisme" en politiek correct denken. 

De PVV had een debat aangevraagd over de Marokkanenproblematiek naar aanleiding van de gewelddadige dood van een grensrechter die in elkaar geschopt kon worden zonder dat er ingegrepen werd door omstanders, wat overigens veel zegt over de laffe houding van de omstanders. De PVV kreeg geen steun voor het debat en dat is op zich een gemiste kans, daar in 2011 de PvdA-leider Diederik Samsom zelf aangafdat er wel degelijk een Marokkanenprobleem is.

Samsom toen:
'Nu weet ik het. Dat triomfalisme bij die jongens, de wetenschap dat ze zich onaantastbaar voelen, en dat ook zijn. Dat gaat door merg en been. Het tast het zelfvertrouwen van de politie aan, het zelfvertrouwen van Nederland.'

Samsom vervolgt dat het niets met de islam te maken heeft, een stelling die ik onderschrijf. Als gelovige moslim leer je en ben je niet bezig het leven van normale mensen onmogelijk te maken:

Volgens Samsom heeft de overlast van het straattuig niets te maken met de islam. 'Hoe geloviger, hoe minder last je van ze hebt.'

Dan zegt Samsom iets dat dus nog steeds geldt voor de PvdA en zeker ook voor alles dat naar links neigt:

De PvdA'er erkent dat de aanpak van de Marokkanenproblematiek 'een enorm zwakke plek' is van zijn partij. Naar aanleiding van zijn ervaringen in Amsterdam pleit Samsom voor een hardere, duidelijkere en eerdere aanpak van overlastgevers.

Samsom valt vervolgens in de racisme-val opgezet door eindeloze progressieve propaganda:

Wat hem betreft worden de jongeren zichtbaar voor de buurt op hun plaats gezet. Daarbij moet een 'lichamelijke draai om de oren' niet worden uitgesloten, niet door ouders of agenten, maar ook door andere volwassenen in de wijk. 'Ik zal niet zo snel meer denken, dat valt vast mee, als mensen klagen over overlast,' besluit hij.

Het is juist de politie die het gezag op straat moet herstellen, niet gehinderd door softe regelgeving die hun het werken onmogelijk maakt.

Ik heb het idee dat Samsom liever niet aan bovenstaande woorden herinnerd wordt en dat is jammer daar er in Nederland bij normale Nederlanders de rek niet meer aanwezig is om nog meer crimineel gedrag te kunnen incasseren.  Het gevolg kan zijn dat die groep terug gaat vechten, dan zijn de rapen gaar en zal de media wel bol staan van allerlei "deskundigen" die vertellen dat Nederlanders racisten zijn, waar voor het Marokkaanse racisme de ogen wordt gesloten.