vrijdag 21 december 2012

Maya's, dikke vissen en vuurwerk

Het is crisis in Nederland, zo erg zelfs dat de onderwerpen die Nederlanders echt bezig houden bestaan uit "het einde van de wereld" voorspelt door een inferieure cultuur, dikke vissen die te dom zijn om te navigeren - het is een zoogdier hoorrrrr en ze zijn echt wel intelligent hoor ik de dierenaanbidders in een hoekje piepen - en het traditionele vuurwerkdebat, gevoerd door diezelfde dierenaanbidders en milieufreaks die het willen verbieden onder het mom van "veiligheid".

Ik begrijp dat in dat kader van de verzorgingsstaat waar niemand meer hoeft na te denken er een voorstel is om veiligheidsbrillen bij het vuurwerk te verkopen. Veel LOL ende ROFL. Te vroeg afgestoken vuurwerk is irritant, dat geef ik de vebiedende verzuurders, maar wanneer de politie zijn werk een keer zou doen en voor de verandering een keertje zou handhaven dan was dat probleem er gewoonweg niet, of in ieder geval minder.

Illegaal vuurwerk bestaat omdat de regelgeving in Nederland is aangepast aan de tedere oortjes van de schijtende viervoeter en niet aan het plezier van de veel Nederlanders. Illegaal vuurwerk bestond in het verleden nauwelijks, domweg omdat er geen nivellerende decibellenregeling was.

De vuurwerktraditie in Nederland is het laatste bolwerk van het Nederlandse cultuurgoed. Ander Nederlandse culturele erfgoederen zijn donderdag wegbezuinigd. Slot Loevestein is ten onder gegaan aan de verwoestende werking van dit nivelleerkabinet, dat Nederland in de uitverkoop aan Brussel heeft gedaan. Nederlandse geschiedenis wordt keihard wegbezuinigd, waarschijnlijk in het kader van een federaal Europa. Dat Loevestein een geschiedenis heeft die teruggaat tot 1357 dat boeit dit Kabinet niet, dat Hugo de Groot er gevangen was en ontsnapte, boeiuh volgens de ministers: 

In 1619 werd Hugo de Groot, de bekendste gevangene, samen met Rombout Hogerbeets naar Loevestein gebracht. Zij waren veroordeeld tot ter eeuwige gevangenisse, oftewel een levenslange gevangenisstraf. Hogerbeets werd opgesloten in de Maastoren en De Groot werd opgeborgen in een vertrek aan de noordzijde van het hoofdgebouw. Hugo's vrouw, Maria van Reigersberch, zijn kinderen en de dienstmeid, Elsje van Houwelingen woonden ook in het slot en mochten naar de buitenwereld. Daar deed zijn vrouw inkopen voor het gezin als de commandant van het slot dat toeliet. Opgesloten in zijn kamer, schreef hij zijn beroemde werk: Inleiding tot de Hollandse Rechtsgeleerdheid. Dit werk werd eeuwen later nog gebruikt als handboek door rechtsgeleerden. Ook het beroemde werk De Veritate Religionis Christianae schreef hij op Loevestein. Naast het schrijven van deze werken las hij veel, gaf hij commentaar op andere werken en gaf hij les aan zijn kinderen.

Nederland en Nederlanders politici maken zich liever druk om vuurwerk, dikke vissen en Maya's in plaats om zich te bekommeren om de crisis en het Nederlands historische erfgoed. 

Ieder volk krijgt de regering die het verdient. Nederland heeft gekozen voor vervlakking, niet voor verdieping.