dinsdag 25 december 2012

Een zinnetje uit de kersttoespraak


Nederland is altijd open geweest en verbonden met de wereld om ons heen.
 
Bovengenoemde zin in al zijn eenvoud is een flagrante leugen. Leuk verzonnen door het staatshoofd en haar regering, maar een verzinsel in een toespraak die verder bol stond van de pro-europese agitprop.

Het open zijn en verbonden zijn met de wereld om ons heen. Ik vermoed dat veel voormalige koloniën daar een ander oordeel overhebben.

Altijd open geweest liegtBeatrix, de Joden die tevergeefs aanklopten aan de Nederlandse grens in de jaren '30 dachten daar waarschijnlijk heel ander over. 


Altijd open geweest beweert Beatrix. De Molukkers in Nederland zullen daar ook andere ideeën over hebben.

Beatrix praat als een Rutte over handel en niet over medemenselijkheid. Handel, als in slavernij waarin Nederland een tijdje terug koploper was, die "verbondenheid" hebben de slaven geweten. 

Nederland is nu een open land inderdaad en is daarin doorgeslagen onder druk van een schuldgevoel uit het verleden en door de beklemmende regelgeving vanuit Brussel, een regelzucht die Nederlanders moeten toejuichen volgens Beatrix, want dat heeft ons "vrede en welvaart" gebracht. Dat het NAVO is geweest die daarvoor heeft gezorgd dat vergeet de pacifistische Beatrix voor het gemak.

Wat Beatrix ook vergeet met de door haar gebezigde gewraakte zin is, dat Nederland het zonder de Europese Unie ook uitstekend deed. 

De zin van Beatrix straalt aan alle kanten de verkeerde symboliek uit, niet voor een minderheid aan  Eurofiele knuffelaars, maar wel voor een meerderheid aan Nederlanders met realiteitszin. Het geeft maar weer aan hoe ver de Vorstin en haar regering van de bevolking verwijderd is. 

Lang leve de republiek hoort u mij niet zeggen, wel lang leve de koning met de hoop dat Zijne Koninklijke Hoogheid dichter bij zijn volk zal staan en meer weerstand zal bieden aan zijn regering die Nederland als de eerste beste straatprostituee in de uitverkoop gooit, hoewel met Maxima en haar uitspraak dat de Nederlander niet bestaat is er weinig hoop. 

Arm Nederland, met een monarchie of met een republiek zullen de Eurofielen de stem van Nederland uitdragen in een open en verbonden wereld.

"Ik verzoek den luisteraars dan ook om wanneer ze straks hunne legersteden opzoeken, even rustig te gaan slapen als ze dat ook andere nachten doen. Er is voorshands nog geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn."

Meer hoef ik niet op te schrijven.