zondag 30 december 2012

De zinloze kritiek van VVD'er Mark Verheijen op de EU

De VVD is de club waar terecht de klappen vallen op dit moment. De VVD is die club die voor het plucheplakken al haar liberale principes overboord heeft gegooid, wat dat ook moge inhouden. Tenslotte is het woord "liberaal" zo ver uitgehold dat het alle betekenis heeft verloren. Liberaal is geen geuzennaam meer, maar verworden tot een woord dat voelt en ruikt als hondenpoep onder je schoen.

De VVD doet dan ook wanhopige pogingen het vertrouwen van het electoraat terug te winnen en daarvoor worden de VVD backbenchers ingezet. Wanhopig doch onbeholpen mag de poging van Verheijen worden genoemd om de VVD weer als Eurokritisch op de kaart te zetten.

Het electoraat trapt, hopelijk, niet meer in de flagrante leugens van de VVD. De VVD is een Eurofiele club die in ALDE braaf bukt wanneer de ALDE-Führer beveelt te bukken. ALDE is dan ook de Verhofstadtgruppe waar de VVD braaf aan meedoet, zonder ook maar enig verzet te plegen. Door die houding van de VVD binnen de EU is de poging van Verheijen dan ook een pathetische poging waar sneller doorheen wordt geprikt dan een ballon met hete lucht.

De VVD is verworden tot een partij van veel geschreeuw weinig wol. Wanneer de VVD echt zo eerlijk is over de EU heb dan het lef als VVD uit ALDE te stappen, tot die tijd is de "Eurokritische" VVD een hol vat waar veel geluid uitkomt, maar waarbij de inhoud ver te zoeken is. 

Op naar de nul zetels.