donderdag 20 december 2012

De opkomst van Al Qaida in Syrië is slecht nieuws voor Europa

Ik hoor de punniktruien al zuchten. "Daar gaan we weer, een conservatief die een vijandbeeld nodig heeft", maar dat is typische punniktruientaal voor deze pacifistische linkse medemens die de islamitische islam omhelst omdat het anti-koloniaal is of andere linkse wartaal. Zelfs wanneer hun geliefden in stukken worden gereten door een islamitische bom weten de punniktruien het zo te spinnen dat de Verenigde Staten, of nog liever Israël de schuld krijgen, Door het wijzen van de punniktruien hoeven zij niet na te denken over het eenvoudige feitje dat voor de islamistische medemens de punniktrui een ongelovige hond is die geen recht heeft om te leven.

Is bovengenoemde conclusie een harde conclusie? Misschien, maar het blijft waar en kan daarom makkelijk opgeschreven worden.  Dat opblazen in eigen achtertuin is overigens weer een stuk dichterbij gekomen vanwege het feit dat Al Qaida prettig actief in Syrië is. De volksopstand van weleer is verworden tot een islamistische strijd, omdat het westen te laf was op eerder moment het Syrische volk te steunen in hun strijd tegen Assad. Al Qeada is echter niet op hun handen blijven zitten en heeft dankbaar gebruik gemaakt van de mogelijkheid die het lafhartige westen liet liggen. Al Qaida heeft dan ook een stevige basis in Syrië gevestigd.

Het gevolg van deze ontwikkeling is voor het Westen geen goed nieuws. Was Afghanistan nog een stukje verderop, met Al Qaida in Syrië wordt die achtertuin een gruwelijke werkelijkheid. Jordanië Irak en Libanon liggen binnen handbereik om naar Europa of de USA te kunnen reizen. De westelijke inlichtingendiensten zullen dan ook niet alleen vluchten vanuit Damascus in gaten moeten houden, maar ook vanuit de omliggende Arabische landen. Het korten van Nederland op de AIVD is dan ook voor realistische mensen het meest domme plan van dit kabinet ooit. De punniktruien juichen natuurlijk omdat er weer een onderdrukkend instituut gesloopt wordt ofzo...

Israël zal God op zijn blote knieën danken dat zij de Golan nooit hebben teruggeven aan Syrië, deze bufferzone blijft, letterlijk, van, levensbelang voor de veiligheid van de Joodse staat. Europa heeft echter geen Golanhoogvlakte en zal  moeten vertrouwen op de inlichtingen die het vergaart in het veld, het vergaren waar dus op bezuinig wordt.  Europa is kwetsbaar, Al Qaida weet dat en zal daar de komende jaren dankbaar gebruik van maken. Al Qaida weet ook dat de lafhartige Europeanen de schuld zullen leggen bij Israël en de Verenigde Staten. Win/win voor de strategen van deze goed georganiseerde islamistische organisatie.