woensdag 5 december 2012

De KNVB is een laffe organisatie

,,Deze problematiek is tot op zekere hoogte ongrijpbaar voor de KNVB", vervolgde hij. ,,Wellicht moeten we ons beleid aanscherpen. We doen het blijkbaar nog niet goed, maar kunnen het niet alleen. We hebben daarbij de hulp van de clubs keihard bij nodig."

Wellicht moeten we ons beleid aanscherpen aldus de laffe Bond. Typisch KNVB, het wijst altijd naar anderen maar kijkt nooit naar zichzelf.
Natuurlijk heeft een club als Nieuw Sloten een grote verantwoordelijkheid. Zij wisten dat die agressieve Marokkaanse voetbaltokkies al langer een probleem waren. Waarom die gasten die club niet zijn uitgesodemieterd is mij dan ook een raadsel, of eigenlijk ook weer niet. Het is de Nederlandse consensus punniktruienmentaliteit. Geen beslissingen durven nemen. Bang te worden uitgemaakt voor racist. Het gevolg van deze walgelijke laffe mentaliteit is de dood van een huisvader en een gezin dat in rouw is gedompeld.

De KNVB keek de tragedie aan en deed in eerste instantie niks. Pas na terechte publieke woede was de KNVB voornemens een bloemetje te sturen en het amateurvoetbal wel een weekeinde af te lasten. Betaald voetbal natuurlijk niet, want hey, geen cent teveel hoor. Dat de betaalde voetbaltokkies een voorbeeldfunctie hebben en die voorbeeldfunctie niet tentoonspreiden is de KNVB om het even. Het is tenslotte "heel normaal" dat bij een beslissing van een scheidsrechter of grensrechter de voetbalprinsjes het arbitrale trio bestormen om verhaal te halen. De voorbeeldfunctie zal deze voetbalmiljonairs aan hun achterwerk roesten. Ook de betaald voetbalclubs mompelen iets van voetbal is emotie en kijken vervolgens minzaam weg.

De KNVB heeft hierin een functie die het niet waar durft te maken. De KNVB weigert op te treden tegen excessen binnen het betaalde voetbal en hert amateur voetbal. De KNVB moet simpelweg keihard straffen en een voorbeeldfunctie zijn, zodat al die foute clubs, foute voetballers, foute voetbaltrainers en foute voetbalouders weten waar zij aan toe zijn. Een nul tolerantiebeleid.
Foute voetbalclubs, betaald of amateur, behoren bij vergrijpen gestraft te worden. Consequent. Verhaal halen bij de arbitrage? Rode kaart. De aanvoerder van een club is de enige die het recht heeft de scheidsrechter aan te horen. Veder niemand. Daar begint het dus KNVB.

Iedere vorm van fysiek geweld richting wie dan ook, dient bestraft te worden met uitsluiting van de competitie. Dat zijn maatregelen die door de clubs ter harte worden genomen, maar nee de KNVB wijst naar de politiek (bij voetbalgeweld) of naar de clubs, diezelfde KNVB wast de handen in de laffe onschuld die zij graag over zichzelf heeft afgeroepen.