maandag 19 november 2012

VVD onderzoekt eigen kiezersbedrog

De NOSschreef zondag het volgende:

De VVD begint een onderzoek naar de vraag wat er in de partij is misgegaan na de presentatie van het regeerakkoord van het kabinet-Rutte II.

Een verbazingwekkend onderzoek waaruit blijkt dat de top van de VVD geen idee heeft wie er, buiten de leden, VVD hebben gestemd. Het woord "wereldvreemd" kwam er in mij op.
Wanneer de VVD kijkt naar de verkiezingsleuzen van voor de verkiezingen en dat vergelijkt met de uitkomst van het regeerakkoord, dan kan dat een verdomd kort onderzoek worden.

PvdA-leider Diederik Samsom had en heeft in ieder geval het fatsoen geen beloftes te doen en dat ook te communiceren naar de achterban en naar de Nederlandse bevolking. 

Rutte daarentegen beloofde de wereld. De rooie van Rutte, de heilige hypotheek, het Griekse gat dat gedicht zou worden en een verdere beteugeling van de Europese mogol. Beloftes van Rutte en zijn VVD die in het regeerakkoord niet en nooit meer zijn teruggekomen.

Vervolgens was er het amateuristische geneuzel over de inkomensafhankelijke zorgtoeslag die door prominente VVD'ers in het land werd verdedigd om vervolgens tot lachertje van Nederland te worden verklaard omdat de maatregel van tafel werd geveegd.

De VVD heeft zoveel water bij de verkiezingswijn gedaan dat het tot een ondrinkbaar geheel is geworden. Het keiharde kiezersbedrog door de VVD wordt door de kiezers niet vergeten, daarvoor wordt de VVD afgestraft en nergens anders over.