dinsdag 6 november 2012

TNS/NIPO peilt grootste achteruitgang Rutte-II

De neergaande spiraal voor de VVD lijkt vooralsnog eindeloos. TNS/NIPO peilt 21 zetels voor de VVD. Een kolossaal verschil van 20 zetels. De VVD heeft weinig vrienden meer in Nederland. Afgebrand door de grootste krant van Nederland: de Telegraaf, neergesabeld door het rechte weekblad Elsevier en weggehoond door het rechtse politieke weblog De Dagelijkse Standaard. Het is eenzaam koesteren voor de overgebleven VVD'ers die nergens in Nederland een vriendelijk woord kunnen vinden. De linkse pers heeft het rijk alleen om de PvdA zoveel mogelijk te beschermen. Het nivelleerfeestje raakt niet de PvdA, maar frontaal de VVD. Rutte lacht nog steeds, maar steeds meer als een boer met kiespijn.


 De PvdA komt redelijk ongeschonden uit alle peilingen, waaruit maar weer blijkt dat het regeerakkoord een akkoord is waarin de socialisten zich kunnen vinden, prima voor de achterban en prima voor de PvdA-bewindslieden die er zelf geen stuiver op achteruit zullen gaan. Makkelijk nivelleren 2.0 in een slobbertrui zeg maar.

De klos zijn degene die te groot voor het servet en te klein voor het laken zijn. De gewone man zeg maar. Zij zullen de dupe worden van de stapelnivellering van Rutte-II. De gewone man voelt dat op zijn Nederlandse klompen aan en vlucht weg van de VVD als een uitkeringsfraudeur voor een inspecteur.

Uitschieters in de TNS/NIPO peiling zijn verder 50plus en de SGP. Dat zijn de echte winnaars van de ze week.

Verliezers VVD en ChristenUnie.

De cijfers: