zondag 25 november 2012

Peiling: kiezer keert terug naar het eigen feel good gevoel

De coalitie van PvdA/VVD heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Het aantal van 79 zetels is verdampt. Achtenveertig zetels zijn er nog maar over. Een slordige 1,8 miljoen kiezers heeft zijn heil ergens anders gezocht. Deze 1,8 miljoen zijn de kille rekenmeesters en schaalvergroters van PvdA/VVD zat.

Bijna twee miljoen kiezers kunnen zich niet vinden in het huidige kabinet. Vreemd genoeg wordt dat signaal niet opgepakt door de desbetreffende partijen. De PvdA zegt alleen "wij hebben geen verkiezingsbeloften gedaan" en hopen dat de afstraffing overwaait. De VVD sinds gisteren weer achter een man achter Rutte die een staande ovatie kreeg na zijn toespraak. Het klapvee van de VVD dus. Een toespraakje van de leider en de leden zijn om. De leden zijn echter niet het electoraat, die wat meer nodig hebben dan een toespraak van de leider van een partij waarop zij gestemd hebben.

Het aantalleden van de partij is nog niet goed genoeg voor 1 zetel in de Kamer, bevlogen mensen zeker, maar geen doorsnee van iedereen die op de partij hebben gestemd.
Wanneer de onzalige plannen van dit kabinet doorgang vinden zullen de huidige 23 zetels een luxe lijken. 

De VVD kan nog spectaculair dalen tot 15 zetels plus-min.

De weggelopen kiezer zoekt ondertussen houvast bij behoudende partijen als CDA, CU, SGP, SP en 50plus.