vrijdag 9 november 2012

Mark Rutte haalt Karl Marx links in

Briljant concept van de VVD. Je hebt je verkiezingsoverwinning binnen en je laat vervolgens het VVD-proletariaat keihard vallen, je luistert niet, het boeit niet, want regeren is niet vooruitzien maar regeren. De VVD-apparatski trekken zich terug in hun Datsja en denken tevreden "verdeel en heers".

Eerst was er de meer dan onzalige inkomensafhankelijke zorgpremie die op de achterkant van een sigarendoosje verzonnen was en die bij doorgaan in een klap de middenklasse van Nederland tot de bedelstaf had veroordeelt. U weet wel die middenklasse die er zorg voor draagt dat in de PvdA-wijken de flatscreenaan de muur kan hangen. Oké dat was in 2008, toen de VVD het nog opnam voor de werkende Nederlander. Das war einmal.....

Nu nivelleert de goedgemutste Mark Rutte vrolijk mee met de PvdA. Iedereen even arm tenslotte.
De zorgpremie gaat dus niet door omdat het onwerkbaar en onhaalbaar was, maar geen zorgen, Mark Rutte en zijn nivelleerploeg hebben er iets anders op verzonnen iedereen even arm te maken.
Belastingverhoging en tegelijkertijd toch de hypotheekrente afbouwen.  U hoort het goed, u wordt in het krijtstreep maatpak van de VVD genaaid.

De Telegraafmeldt:
In het nieuwe voorstel gaat het tarief in de tweede en derde schijf in 2014 omhoog van 42 naar 45 procent in plaats van de verlaging naar 38 procent uit het regeerakkoord. De vierde schijf blijft 52 procent in plaats van de eerder voorgespiegelde, stapsgewijze verlaging naar rond de 49 procent.
Die laatste belastingverlaging was bedoeld als compensatie voor de ingreep in de hypotheekrenteaftrek. Die wordt vanaf 2014 jaarlijks met een half procent verlaagd naar 38 procent. Dat blijft zo.

De VVD: op naar de nul zetels en Mark Rutte macht Das Kapitale fout