maandag 19 november 2012

Israëlisch raketschild frustreert islamisten

De cijfers van de afgelopen dagen liegen er niet om. Het Iron Dome raketschild heeft zijn werk naar behoren gedaan, ondanks pogingen van islamisten zoveel mogelijk burgerslachtoffers te maken onder de Israëlische bevolking heeft het raketschild veel raketten tegen kunnen houden. 


De afgelopen vijf dagen hebben islamisten 877 raketten vanuit Gaza op Israël afgevuurd.  Iron Dome heeft er 307 onderschept. 

Het raketschild komt niet bij iedere terreurraket in actie. Wanneer het computersyteem van Iron Dome uitrekent dat een raket in onbewoond gebied neer zal komen reageert het systeem niet, waneer blijkt dat een raket op bewoond gebied zal neerkomen reageert het systeem en schiet raketten af om de vijandelijke raket te onderscheppen. Deze onderscheppingen komen wel met een prijs. Iedere antiraket raket die Iron Dome afschiet heeft een prijskaartje van 60.000 dollar.

Het raketschild is echter niet 100% de succesgraad is tachtig tot negentig procent, maar het systeem is nog steeds in ontwikkeling en afgelopen zaterdag is een tweede generatie Iron Domenbatterij actief geworden. Deze batterij is ten zuiden van Tel Aviv geplaatst en was vanaf dag een succesvol.

Het succes van het Israëlische raketschild frustreert de islamisten zozeer dat de maker van het raketschild Rafael Advanced Defense Systems Ltd. onder constante aanval is van hackers die proberen gegevens te stelen over het Israëlische raketschild. Zij hopen die gegevens te verkrijgen zodat er een strategie kan worden ontwikkeld het raketschild te omzeilen.

Israël zorgt dus voor de eigen burgerbevolking met een werkend raketschild, schuilkelders en een volksleger dat klaar staat om Gaza binnen te trekken, aan de andere kant is er Hamas en gelieerde groeperingen die vanuit opgebouwde gebieden raketten op Israël afvuren waarmee het willens wetens de eigen bevolking tot menselijk schild maakt en daar trots op is.

Hamas kiest ervoor raketten te kopen en weigert het welzijn van de eigen bevolking in acht te nemen. Daarmee is Hamas verworden tot moordenaars van de eigen Palestijnse bevolking.