donderdag 22 november 2012

"Platteland" is arrogantie van randstedelingen zat

De randstedelingen Samsom en Rutte vinden het een uitstekend plan om gemeenten te creëren van minimaal 100.000 inwoners.  Het is de Haagse arrogantie ten top en voor die arrogantie zijn Rutte en Samsom afgestraft tijdens tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen in Goeree-Overflakkee, Molenwaard en Schagen.

Nederland is een klein land en daar past geen grootschaligheid die de "vernieuwers" uit de Randstad voor ogen hebben.  Mensen buiten de steden hangen meer aan identiteit en kleinschaligheid. Die hang naar identiteit wordt door de stedelingen Samsom en Rutte niet erkend, sterker nog mensen met een hang naar identiteit worden geridiculiseerd door beide heren. Alles moet wijken voor de drang naar voren, al is die drang dodelijk voor de unieke eigenschappen van de gemeenschappen buiten de Randstad.

De motieven van Samsom en Rutte zijn ook niet geheel zuiver. De  zogenaamde efficiencyslag is een onzinargument zeker met internet waarbij lokale gemeenteloketten zijn de digitaliseren.  Met grotere gemeenten hebben kleine partijen minder kans invloed uit te oefenen en dat is de achterliggende gedachte van Samsom en Rutte. Neem de koopzondag. Deze openstelling op zondag wordt door de gemeente geregeld volgen het huidige kabinet. Met de komst van de supergemeenten zullen alle gemeenten open zijn op zondag omdat de kleinere gemeente met een christelijke meerderheid verdwenen is.

Dat is een van de redenen dat de christelijke partijen klinkende overwinningen hebben geboekt in Goeree-Overflakkee, Molenwaard en Schagen hebben de christelijke partijen duidelijk gewonnen van de seculieren.

In Schagen bijvoorbeeld stijgt het CDA van 994 stemmen in 2010 naar 3188 in 2012. De VVD daalt van 2388 stemmen in 2010 naar 1499 stemmen en de PvdA daalt van 1741 stemmen in 2010 naar 1616 stemmen in 2012.
De christelijke partijen kunnen in 2014 flink uithalen door te hameren op de onzalige supergemeenten uitgedacht door de arrogante randstedelingen Rutte en Samsom en door te wijzen op de eigen betrokkenheid bij inwoners van de provincie.  Een uniek verkooppunt dat CDA, CU en SGP voor het voetlicht moeten brengen door continue in de provincies campagne te voeren.

Kleinschaligheid is sleutel voor de unieke gemeenschappen buiten de stad. Grootschaligheid is voor de onpersoonlijke en kille rekenmeesters van de PvdA en de VVD.