donderdag 22 november 2012

Geen V voor Vrijheid in VVD

Vandaag is er het voorbeeld van de JOVD die geen spreektijd krijgt op het VVD congres. Een onverkwikkelijke zaak daar de JOVD sinds jaar en dag de VVD steunt, maar een woord van verzet en de V van Verbieden neemt de V van Vrijheid over.
Het slappe excuus van de VVD-top is, dat er geen tijd voor de JOVD zou zijn. De VVd is duidelijk in paniek en voor partijen in paniek geldt dat repressie als middel wordt ingezet om anderen het zwijgen op te leggen.

Een ander voorbeeld van repressie door de VVD en de PvdA was afgelopen woensdag, waar de VVD en PvdA met hun democratische meerderheid voor een ondemocratische weg kozen. Leestu even mee:

SP-Kamerlid Paulus Jansen heeft geen goed woord over voor de PvdA en de VVD. Die stemden vandaag tegen zijn alternatief voor de zogenaamde verhuurderheffing. `Gisteren werd bekend dat deze heffing corporaties een faillissement in jaagt en leidt tot miljarden euro's minder voor nieuwe woningen. Maar deze partijen steken de kop in het zand. Een laffe politiek over de rug van huurders, bouwvakkers en corporaties.'
Het voorstel van Jansen werd weggestemd zonder besproken te zijn, iets wat in de Tweede Kamer zelden voorkomt. PvdA en VVD blokkeerden een debat hierover. `Te zot voor woorden', aldus Jansen.

De PvdA en de VVD kozen voor repressie van het democratisch proces uit angst. Angst voor kritiek. Angst voor openheid. Angst voor een andere mening.

De Partij van de Angst en de Volkspartij voor Verbieden van het Democratisch proces. Schoolpleingedrag zo u wilt. Dit schoolpleingedrag wordt klaarblijkelijk gemeengoed binnen Nederland.

Binnen twee dagen tijd weet in ieder geval de VVD de eigen V van vrijheid om te buigen in de V van verbieden. Een "prestatie" die het vermelden waard is, ook met een V, vermelden.