zaterdag 24 november 2012

De Halalwoning of Apartheidswoning op kosten van de belastingbetaler

Een woningbouwcorporatie of woningcorporatie is een organisatie die zich zonder winstoogmerk richt op het bouwen, beheren en verhuren van betaalbare woonruimte (sociale woningbouw). Doordat de Nederlandse overheid het bouwen van goede en goedkope woningen grotendeels aan deze organisaties overliet, en zichzelf veelal beperkte tot de rol van financier, regelgever en toezichthouder, aldus wikipedia
Sociale woningbouw bekostigd door de belastingbetaler, een mooi en loffelijk streven. Belasting wordt door iedereen betaald en de woningen gebouwd door dat belastinggeld moet dus voor iedereen toegankelijks zijn. Tot zover de theorie, de praktijk is een geheel andere laat de Amsterdamse woningbouwcorporatie Eigen Haard zien.

Het Parool van zaterdag pakt groot uit met: Woningen speciaal voor moslims in Amsterdam: mannenruimte en eigen tv-schotel

De woningen zijn dus speciaal aangepast aan de wensen van de bewoners met extra lange gangen met veel deuren zodat vrouwelijke bezoekers niet onnodig met mannelijke bezoekers geconfronteerd worden [sic], aparte ruimten voor mannen en vrouwen en meer aanpassingen.
Prima wanneer deze apartheidswoningen gebouwd worden, maar dan graag met eigen geld en niet met gemeenschapsgeld.

De 188 aangepaste appartementen zullen voornamelijk aan moslims worden toegewezen, zoveel is duidelijk. Het zijn apartheidsmaatregelen op meerdere vlakken.

De apartheid binnen eigen islamitische kring wordt met de halalwoning bevorderd.

Er wordt apartheid gecreëerd door niet-moslims de woningen te onthouden.

En er wordt apartheid gecreëerd door bewust moslims in een moslimenclave te concentreren
Drie keer apartheid door de halalwoning. De Amsterdamse woningbouwcorporatie Eigen Haard kan "trots" zijn op het behaalde resultaat. Zelfislamisering op een nieuw niveau.  De corporatie had namelijk een keus niet in te gaan op de wensen wan de moslims, maar gewoon woningen te bouwen die voor iedereen toegankelijk zijn.

Wanneer moslims willen kiezen voor eigen apartheid, dat is hun keuze, maar laat hen die keuze zelf financieren met particulier geld, laat overheidsgeld toegankelijk blijven voor iedereen, daar betaald iedereen tenslotte zelf aan mee.