zaterdag 10 november 2012

CDA distantieert zich niet van anti-Joodse uitspraken door Dries van Agt

Dat Dries van Agt een hekel heeft aan Joden is bekend. In het verleden gebruikte Van Agt Israël als dekmantel voor zijn Jodenhaat, maar donderdag jongstleden heeft de oud premier en CDA-prominent in een toespraak alle schijn laten varen in een symposium over interreligieuze en interculturele dialoog. Het Refdag meldt:


 Van Agt suggereerde tijdens een dat na de Tweede Wereldoorlog een deel van Duitsland had moeten worden ingeruimd als Joodse staat. Hij vroeg zich af waarom de Joden zo nodig naar Palestina moesten en zou daarvoor applaus hebben gekregen van de aanwezigen, onder wie veel moslims.

De Joden moesten dus worden opgevangen in de Staat die uit was op de vernietiging van alle Joden ter wereld. Een grotere belediging is er voor overlevende Joden van de Sjoah en hun familieleden niet denkbaar. Dries van Agt is zich daar van zeker van bewust en predikt met die uitspraak niet alleen haat tegen de Joden in Israël, maar ook daarbuiten. Daarmee is er sprake van ongeremde Jodenhaat, geuit door de CDA-prominent. 

Dat Dries van Agt een hekel heeft aan Joden is bekend en triest genoeg, wat eigenlijk nog triester is, is de stilte bij de CDA-top. Donderdag deed van Agt zijn uitspraak. Tot op heden heeft de CDA-top zich niet uitgelaten over de Jodenhaat, uitgesproken door het prominente CDA-lid.

Wie zwijgt stemt toe. Het zwijgen door de CDA-top inzake de Jodenhaat door van Agt ligt in een lijn met het CDA-rapportvan Ben Bot:

Islamitische inspiratiebronnen zoals de koran, kunnen bijdragen aan “actualisering en concretisering van CDA-politiek.”
Dat staat in een CDA-rapport over de manier waarop moslims bij het CDA betrokken kunnen worden.

Het CDA wil dus moslims betrekken bij het CDA (niets mis mee), maar Dries van Agt oogst applaus van moslims die het CDA wil aantrekken met een toespraak gevuld met Jodenhaat (zeker iets mis mee).
Het gaat te ver om het CDA een partij van Jodenhaters te noemen, het gaat echter niet te ver om het CDA een partij te noemen waarbij Jodenhaat wordt gedoogd.

Voor het CDA geldt dan ook de volgende quote:

there are two kinds of evil people.
those who do evil things..
and those who see evil things being done and do nothing to stop them.