woensdag 3 oktober 2012

Waarom Hezbollah en Iran meevechten met Assad

De Syrische genocide die het Westen weigert op te lossen, die wordt gesponsord door China en Rusland, die genocide wordt ook actief ondersteund door Hezbollah en de Iraanse Revolutionaire Garde.


Hezbollah, die club, die volgens de EU niet als terroristische organisatie mag worden aangemerkt, omdat ze zitting hebben in de Libanese regering. Dat zegt veel over Libanon en het zegt veel over de wegkijkers binnen Europa. 

Het sjiitische Hezbollah, dat wordt gefinancierde door het tevens sjiietische Iran lijdt zware verliezen in Syrië, waar soennieten het uitvechten met de alevieten van Assad die wordt gesteund door christenen en sjiieten. 

Dinsdag werd bekend dat Abbu Abbas, een logistiek wonder en verbindingsman binnen Hezbollah is opgeblazen door een bermbom, bij deze aanval kwamen teven vier tot zes andere Hezbollahstrijders om het leven. Maar naar nu bekend is gemaakt komen er 2 a 3 Hezbollahstrijders per dag om in Syrië. 

De deelname van de Iraanse marionet Hezbollah en de Iraanse Revolutionaire Garde geven aan dat Iran er alles aan doet Assad in het zadel te houden.  Het belang van de Iran is tweeledig. Het eerste belang is de "Zionistische entiteit" die Israël heet. Iran heeft meerdere keren aangegeven Israël niet te dulden en heeft het meerdere malen gedreigd Israël te vernietigen. Volgens de woordvoerder Hojjat al-Eslam Ali Shirazi van de Iraanse Revolutionaire Garde is het verdwijnenvan Israël goed voor de Umma (de islamitische gemeenschap wereldwijd). Het antwoord van Shirzai is tevens het deel  van het tweede Iraanse belang: de soennieten ondergeschikt maken aan de sjiieten. 

Dat belang is de reden dat Saoedi-Arabië, vooralsnog, niet deelneemt aan de besprekingen geïnitieerd door het nieuwe Egypte, dat het initiatief heeft genomen om Iran, Turkije, Saoedi-Arabië  en Egypte te laten overleggen om het geweld in Syrië te beëindigen. Verder bekijkt Saoedi-Arabië het Egyptische initiatief met argusogen, daar zij vinden dat niet Egypte, maar Saoedi-Arabië de leidersrol heeft in de Arabische wereld. Om het nog ingewikkelder te maken zien de Saoedi's de Turken met een gezond wantrouwen door het neo-Ottomaanse kolonialisme dat Erdogan met verve uitdraagt heden ten dage.

Iran en Iraanse marionet Hezbollah hebben dus alle belang dat Assad aan de macht blijft. Met het verdwijnen van Assad groeit het soennitische bolwerk en daarmee vermindert de invloed van de sjiieten en met een het verdwijnen van Assad is de as Hezbollah-Syrië-Iran gebroken, onhandig voor de doorvoer van wapens en andere goederen naar Hezbollah.

Stel dat Assad valt, houdt dat Jordanië in de gaten. Iran zal er alles aan doen zijn machtsbasis in het Midden-Oosten te behouden. Het instabiele Jordanië is een makkelijke prooi voor de subversieve activiteiten dat Iran in het Midden-Oosten ontplooit. 

Het Midden-Oosten, niets is zoals het lijkt en niets lijkt zoals het is.