woensdag 17 oktober 2012

Rusland verhoogt defensiebudget met 36 miljard dollar tot 97 miljard dollar in 2015

Cijfers die liever niet door Nederlanders worden gelezen, omdat ze dan zelf moeten nadenken over het eigen defensiebudget. 


De Russen zijn dus voortvarend wanneer het aankomt op nationale veiligheid en om de hernieuwde Koude Oorlogsretoriek te handhaven en uit te bouwen. De situaties in Syrië en Iran zijn voorbeelden van de powerplay die China en Rusland tentoonspreiden. Dat kunnen beide landen omdat zij een militair apparaat achter de hand hebben om hun woorden gestalte te doen geven.

“Targeted national defense spending as a percentage of GDP will amount to 3.2 percent in 2013, 3.4 percent in 2014 and 3.7 percent in 2015,” Defense Committee chairman Vladimir Komoedov is quoted as saying in the committee’s conclusion on the draft budget for 2013-2015.

Binnen de NAVO is afgesproken dat landen in ieder geval een minimaal percentage van 2% GDP aan defensie moeten besteden, maar de pacifistische Nederlandse volksaard in combinatie met ons bin zunig draagt er zorg voor dat Nederland 0,9% GDP in 2011 uitgeeft aan defensie. Van die 0,9% wordt ook nog een gedeelte uitgeven aan lullige derde wereldlanden die weer opgebouwd moeten worden. 

Nederland schendt dus de internationale afspraken, hoor je nooit iemand over. Vreemd eigenlijk, daar nationale veiligheid iedereen aangaat.  De linkse pacifistenkliek schreeuwt meteen over de JSF en iets met dat het leger niet nodig is, waarbij men dan voorbijgaat aan het feit dat Rusland en China meer en meer geld uitgeven aan defensie. Geopolitiek is de meeste Nederlanders vreemd en zij snappen niet dat het zielige Syrische kind gered had kunnen worden wanneer de NAVO standvastiger was geweest en eerder had opgetreden. Voor dat optreden heb je modern materieel nodig.

Investeer je niet in defensie, dan heb je bloed aan je handen.