donderdag 4 oktober 2012

Peiling: Vertrouwen VVD-PvdA kabinet blijft groot

Het geweeklaag van de komende oppositiepartijen ten spijt, blijft het vertrouwen van de Nederlandse bevolking onverminderd groot in een kabinet van PvdA en VVD, dat blijkt uit de laatste peiling van Synovate. Een andere conclusie is dat de partij van Marianne Thieme met haar onverzoenbare boodschap aanslaat. 

Wanneer je die twee zaken combineert doet het nieuwe kabinet er goed aan om verduurzaming en vergroening op te nemen in het regeerakkoord, iets dat Wim Kok tijdens de Willem Drees-lezing aan het komende kabinet meegaf. 

De oud-PvdA-premier bepleitte tijdens de lezing voor een omslag naar een duurzame economie, waarin veel aandacht wordt geschonken voor kennis en innovatie. 'Toekomstige groei zal steeds groen moeten worden',  zei Kok.

Een energie-onafhankelijk Nederland. Ik ben er een groot voorstander van. Te beginnen bij de energieopwekking zelf. 

Met een komend innovatief kabinet kan Mark Rutte zijn groenrechts programma gestalte geven, zeker met een Diederik Samsom die vergroening en verduurzaming hoog in zijn vaandel heeft staan.
Samsom moet, naar mijn mening, dan ook gewoon in het kabinet plaatsnemen. 

Het vertrouwen blijft dus groot in een VVD-PvdA kabinet.  Namen voor ministersposten vliegen al door Den Haag, waaruit je kan concluderen dat de informatie flink op schema ligt. 
Aan VVD-zijde zijn dat: 
Rutte, Schultz van Haegen, Kamp, Schippers, Blok , Opstelten en Teeven.

Voor de PvdA zitten de volgende kandidaten in de race:
Dijsselbloem, Timmermans , Van Rijn ,Teulings, Asscher, Klijnsma, Bussemaker, Dijksma, Heemskerk, Ter Horst en Plasterk, Besten en Ploumen.

Bent u weer op de hoogte, rest de cijfers: