zondag 28 oktober 2012

Peiling: impopulaire maatregelen nemen en afgestraft worden en 50+: de verrassing

Ooit was regeren vooruitzien en dat werd door de Nederlandse bevolking op prijs gesteld. Die dagen zijn klaarblijkelijk voorbij. Iedereen kijkt naar het nu en de effecten op het nu en niet naar wat er in de toekomst kan gebeuren. Het egoïstische tijdperk in optima forma, waarbij ook nog wordt vergeten dat welke coalitie dan ook pijnlijke maatregelen moet nemen om Nederland door de crisis te loodsen.


  Ik voorspel u dat de peilingen van volgende week grote schommelingen zullen laten zien omdat daarin de afbouw van de heilige gratis geld hypotheek, alias de Henk en Ingridhypotheek, alias de aflossingsvrije hypotheek is opgenomen. De woonsubsidie, een linkse hobby die de woningmarkt blokkeert en die daarom afgebouwd dient te worden. Het gebeurt allemaal erg geleidelijk en er staat een belastingvoordeel tegenover. De schade zal dus voor het gros van huiseigenaren beperkt zijn. 

Toch zal het electoraat luisteren naar de onderbuik en niet uitrekenen, of laten uitrekenen wat het resultaat van het pakket maatregelen zal zijn.
In ieder geval waren de geruchten nu al genoeg om de VVD twee zetels in te laten leveren.

De grootste stille verrassing van de peilingen is 50+ Hulde voor Henk Krol die in alle rust in de Kamer opereert, die kalm overkomt, niet populistisch en niet schreeuwerig. Die Henk Krol staat nu op vier zetels. Wanneer Krol zich kan profileren met verstandige moties en hij die moties publiekelijk kan toe-eigenen kan de partij van Krol rustig uitbouwen om met meer zetels bij welke verkiezingen dan ook in de Kamer terug te keren.  De vraag rijst is, of 50+ een partij kan worden voor meer dan 50+. Een bredere volkspartij voor de meer volwassen Nederlander. Afwachten hoe Krol zich in de toekomst zal manifesteren, maar het is wel de partij die men in gaten moet houden zeker met de toenemende vergrijzing in Nederland.