dinsdag 2 oktober 2012

Ingreep Syrië? Rusland hoeft de NAVO niet te vrezen

Een Russische hoge functionaris waarschuwde NATO geen voorwendselen te vinden voor militair ingrijpen in Syrië.


Reuters meldt dat e functionaris de onderminister van Buitenlandse Zaken Gennady Gatilov citeerde  die zei dat Rusland, een bondgenoot van Syrië, zich verzet tegen de instelling van bufferzones of humanitaire corridors in Syrië en riep op tot kalmte tussen Turkije en Syrië over de spanningen aan de Turks/Syrische grens.

 De Russen willen graag een belangrijke rol spelen op het internationale toneel. Het dreigen van de NAVO is daar een onderdeel van.

Het Westerse bondgenootschap is door de niet aflatende bezuinigingen een papieren tijger. Neem de burgeroorlog in Libië. De Fransen en de Britten moesten bij de Amerikanen aankloppen omdat  de bommen op waren. De Turkse luchtmacht dat met Phantoms F4's Syrië verkenden, geen wonder dat die kisten uit de lucht werden gehaald, jaren '60 materieel.

Nederland dat zijn tanks heeft afgedankt, dat nog steeds niet weet of het de JSF aanschaft met een bevolking die liever helemaal geen defensie wil en het vuile werk door anderen laat opknappen om vervolgens te hoop te lopen in demonstratie tegen het "zinloze" geweld van de bondgenoten die het vuile werk wel willen opknappen, zo rollen de ruggengraatloze Nederlanders.

De overige West-Europese landen en de Verenigde Staten korten allemaal op hun militaire arsenaal, daarmee de dreiging wegnemend om tijdens conflicten toe te kunnen slaan.  Rusland en China begrijpen dit en doen er hun voordeel mee. Houden alle VN-reslouties tegen die het bloedvergieten kunnen stoppen. Rusland weet dat het het Westen kan dreigen, omdat het Westen te weinig slagkracht heeft Rusland en China onder druk te zetten. De uitspraak van de Russische functionaris laat zien dat Rusland weet, dat Rusland kan dreigen zonder repercussies van het Westen te vrezen. 

In Nederland is er grote verontwaardiging ontstaan over het doden van kinderen in Syrië, terecht, maar die groep verontwaardigden weigert in de spiegel te kijken en verantwoordelijkheid te nemen voor de afbraak van defensie. Die afbraak is er medeverantwoordelijk voor dat Assad ongehinderd zijn gang kan gaan. 
Dat en de onwil in het Westen zijn handen vuil te maken. Het bloed van Syrische kinderen is gedrenkt in de hypocrisie van het Westen en de gebrokengeweertjes mentaliteit dat ermee gepaard gaat.