donderdag 11 oktober 2012

Frans Timmermans calimeroot er lustig op los

Voormalig beoogt minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans zet even met een paar woorden 940.000 Nederlanders aan de kant.  Frans mot de PVV niet en dat steekt hij niet onder stoelen of banken om vervolgens als een volleerde Calimero huilie te doen over mensen die het wagen kritiek op hem te hebben. Zo rolt de professionele plucheplakker nu eenmaal.

Met een dedain dat Timmermans niet vreemd is verklaart "pareert" hij de kritiek op zijn proefballonnetje de PVV te verbieden:
“Heel bagger Nederland valt nu weer over me heen."

Timmermans heeft de linkse NRC dan ook nodig zijn vege laffe lijf te redden.  Wanneer een beoogd minister van Buitenlandse Zaken reageert op kritiek met “Heel bagger Nederland valt nu weer over me heen." dan is zo een persoon niet de geschikte persoon een post te bekleden waar diplomatie het summum van de functie is.

Timmermans nuanceertin het trekpopstukje van de NRC zich een slag in de rondte.  Je kan het in normaal Nederlands ook liegen noemen, dat doet Timmermans namelijk wel vaker. Vraag maar aan Bas Paternotteover de uitspraken van Timmermans over de JSF. Timmermans liegt glashard dat hij een voorstander van de JSF was en trachtte Bas Paternotte in een kwaad daglicht te plaatsen.
Zo  nu ook weer. Timmermans gaat los over de PVV en vervolgens is iedereen fout, behalve Timmermans zelf.   

Zijn opmerking: Dat in Duitsland “een partij als de PVV niet zou zijn toegelaten”. is in het verkeerde daglicht geplaatst aldus de PvdA-Calimero, want zo voegt Timmermans eraan toe:
dat hij “uiteraard niet” voor een verbod op de PVV pleit. Hij heeft er slechts op heeft gewezen dat men in Duitsland een andere omgang heeft met de rechtsstaat. “Interessant”, noemt hij die nog steeds.

Iedereen weet dat Frans Timmermans de PVV en Geert Wilders haat, dat is zijn goed recht, maar blijf wel eerlijk over wat je zegt en hoe je het zegt. Zijn gedraai en gelieg is in ieder geval een beoogd minister onwaardig, zeker op een post waar ieder woord op een schaaltje wordt gewogen.