zondag 28 oktober 2012

De impotentie van het OIC en de Arabische Liga

Zondag was er op Al Jazeera een programma genaamd "Inside Syria". Een van de sprekers was een man genaamd Saleh Mubarak, een lid van de Syrische Nationale Raad. Volgens Mubarak was de huidige ellende in Syrië aan de Verenigde Staten en het Westen te danken. 


Een redenering die maar ten dele waar is. Ja, het Westen had eerder moeten ingrijpen en is nu te laat. Al Qaida is alom in Syrië aanwezig met alle wreedheden van dien.
Wat Mubarak weglaat is de rol van Rusland en China, die Syrië tot op de dag van vandaag steunen. Mubarak vergeet tevens de rol van het OIC en de Arabische Liga te vermelden. De OIC en de Arabische Liga die haantje de voorste zijn met allerlei lobbies en maatregelen tegen Israël en de beknotting van de vrijheid van meningsuiting in het vrij Westen, maar die schitteren door afwezigheid wanneer het aankomt op islamitisch/islamitisch geweld.

Het is, juist door de vele kritiek op westerse bemoeienis in islamitische landen, zaak dat de Arabische Liga en het OIC de zaak zelf op islamitische wijze oplossen.  

De waarnemers van de Arabische Liga waren de waarnemers die hard wegrenden bij het eerste schot, of in hun hotel bleven zitten omdat het te gevaarlijk was. Dat zegt veel over de laffe inborst van deze waarnemers. Om zichzelf te zuiveren moet juist de Arabische Liga met uitgewerkte plannen komen om het geweld in Syrië te stoppen. Goedschiks, dan wel kwaadschiks. 

Ik geef bij deze de Arabische Liga en het OIC een advies. Doe alsof Syrië Israël is, wedden dat jullie dan binnen seconden met een oplossing kunnen komen? Bij iedere Arabische dode door Israë;ische hand zijn de petities, vergaderingen en voorstellen niet van de lucht.

Bij tienduizenden doden bij islamitisch-islamitisch geweld kunnen en willen beide organisaties geen deuk in een pakje boter slaan, dat is een regelrechte schande en geeft de impotentie maar weer eens aan wanneer het gaat om geweld binnen eigen kring. 

Arm Syrië en arme Syrische burgerbevolking. Het kind van de rekening van laffe en corrupte islamitische leiders.