donderdag 18 oktober 2012

De arrogantie van de macht haalt Nobelprijs voor de vrede op

Oslo kan zich opmaken voor "Wie van de arrogante Drie". De zelfverklaarde leiders van de zelfverzonnen Europese dictatoriale Superstaat reizen naar Noorwegen af om de Fopprijs voor de Vrede op te halen.  De echte Nobelprijzen worden in Zweden uitgereikt, de gepoliticieerde Nobelprijs voor de vrede in Noorwegen. 


Het gaat dus om de voorzitters van de Europese Commissie, de Europese Raad en het Europees Parlement die in decemberde prijs in ontvangst nemen.

''We gaan er samen heen, wij drieën'', zei Schulz, nadat hij zijn collega's José Manuel Barroso en Herman Van Rompuy dinsdagavond over de kwestie gesproken had.

De heren hun ego is klaarblijkelijk zo groot dat zij allen willen schitteren en allen in het middelpunt van de belangstelling willen staan en elkaar het licht in de ogen niet gunnen.  Een lichtpuntje in de Europese duisternis.

Wat de heren echter verbindt is - hun meedogenloze en nietsontziende strijd - tegen wil en dank meer macht naar Brussel toe te trekken. Martin Schulz, de voorzitter van het Europees Parlement, laat in een interview in de Volkskrantzien hoe er wordt omgegaan met kritische landen:

'Dat dedain voor het Europees Parlement is een typisch Nederlands verschijnsel. In andere landen worden we zeer gewaardeerd, de Franse regering telt vijf voormalig europarlementariërs. Het probleem van de Nederlanders is dat ze lijden aan navelstaarderij. De eigen navel als middelpunt. Ik ben zeer geïnteresseerd in uw land, ik versta de taal en kijk vaak naar uw televisiejournaals. Die zijn zo dóór en dóór Hollands.... Het verbaast me niets dat die Knapen zo'n vreemde kijk op de wereld heeft.'
:
Jaja... een Duitser die Nederlandsers kleineert.... o wacht dat mag natuurlijk niet. 

De Duitser Schulz haalt zijn gram nog eventjes vanwege de kritiek die er vanuit Nederland kwam door zijn overgave richting de extremistische islam door met twee haatbaarden op de foto te gaan en te verklaren dat islam vrede is, diezelfde Schultz die dus zijn mond houdt wanneer een meisje in Pakistan door haar hoofd wordt geschoten wegens het feit dat zij als meisje wil leren.

De Nobelprijs voor de Vrede is in Europees verband de Nobelprijs voor het tolereren van haat.