donderdag 20 september 2012

Westen chamberlaint rustig verder inzake Iran

Geen daden maar meer woorden, meer en meer en meer. Dat is waar het Westen goed in is wanneer het aankomt op de nucleaire aspiraties van Iran.

Donderdag hebben het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten weer eens gedreigd dat het nu echt over moet zijn. Dit naar aanleiding van Iran dat het Internationale Atoomagentschap bewust om de tuin heeft geleid met data over het nucleaire project dat volgens de leugenachtige ayatollahs "vreedzaam" is, maar volgens het weldenkende deel van de mensheid bedoeld is om kernwapens mee te maken. Kernwapens die Iran in staat stellen Israël mee te bestoken, maar ook delen van Europa en niet te vergeten om de wereld mee te bedreigen wanneer het zijn zin niet krijgt.


"U publiceert ongevallige Mohammedcartoons? Wij hebben een atoombom dat daar een eind aan kan maken." Nu u dit leest denkt u misschien wat een onzin, maar geloof mij, het is een denkbaar scenario in de ogen van deze haatbaarden. 

Het voormalige vrije Westen dreigt er dus wat lafjes op los, maar tot maatregelen komt het niet. De zogenaamde verlammende sancties zijn zo verlammend niet en Alie Khamenei en zijn beulen lachen het "stoere" Westen dan ook hard uit. Khamenei heeft dinsdag al aangekondigd geen enkele eis van geen enkele supermacht in te willigen. Het antwoord van het voormalige vrije Westen? Meer woorden.

Het land dat in het vizier ligt van de Iraanse nucleaire aspiraties is Israël. Dit land bereidt zich dan ook zoveel mogelijk voor op een aanval op Iran en de vergeldingsacties door Iran, Syrië, Hezbollah en Hamas. Loop een gemiddeld huis binnen in Israël en je ziet al snel de gasmaskers hangen, voor het geval dat. Grote gasmaskers voor de volwassenen en kleine gasmaskers voor baby's en peuters/kleuters.  Het feit dat het Syrische leger onder leiding van de Iraanse Revolutionaire Garde vorige week met gasgranaten heeft geoefend en de mededeling van een overgelopen Syrische generaal dat chemische wapens in het geval van een val van Assad aan Hezbollah wordt overgedragen stemt niet positief in Israël.

Het tijdsframe waarin Israël Iran preventief moet aanvallen om Iran af te houden van de verdere ontwikkeling van kernwapens wordt kleiner. Israël weet dat het niet kan vertrouwen op Westerse landen die goed zijn in praten als een Chamberlain, maar geen actie als een Churchill durven ondernemen.
Voor Churchilliaanse actie zal Israël dus op zichzelf moeten vertrouwen om vervolgens veroordeeld te worden door landen die nu te laf zijn die actie zelf uit te voeren.

Israël doet er goed aan de woorden van Patton in acht te nemen:
A good plan violently executed now is better than a perfect plan executed next week. 

Het Westen praat zichzelf in slaap, Israël zal de wachttorens zelf moeten bemannen om de vijand verre van zich te houden.