vrijdag 7 september 2012

Rechtse kinnesinne over linkse Publieke Omroep

Het is een ritueel terugkerende dans. De "linkse" publieke omroepen en daarmee het excuus voor rechts om de publieken af te schaffen en Nederland uit te leveren aan de visuele bagger van de commerciëlen.

Iedere keer wanneer de PvdA de grootste dreigt te worden, slaan de stoppen door bij rechts en trachten ze een excuus te zoeken en te wijzen naar anderen in plaats van in de spiegel te kijken. 


Toen de VVD soeverein heerste hoorde je diezelfde achterban niet over de Publieke Omroep, sterker nog, toen de SP de grootste dreigde te worden waren er ook geen aanwijzingen vanuit rechts die naar de Publieke Omroep wezen. Nu echter Diederik Samsom de VVD dreigt in te halen is het internet te klein en zijn de beschuldigingen en complottheorieën niet van de lucht.

Voor gefrustreerd rechts heb ik een  ogenopener: De rechtse omroepen laten het gewoonweg liggen. De linkse omroepen zijn creatiever en beter in het maken van linkse programma's. met andere woorden:l rechts heeft het aan zichzelf te danken dat links de agenda bepaalt. Verder wil ik er graag op wijzen dat het een eigen keuze is naar programma's te kijken die worden gemaakt door de linkse omroepen VARA en VPRO. Het is ook een keuze te kijken naar de linkse NOS. Er bestaat een mogelijkheid te kijken naar het rechtsere RTL. -journaal. Wanneer al die klagers naar andere programma's gaan kijken gaan de kijkcijfers van de linkse programma's omlaag en daarmee de reclame-inkomsten. 

Verder is het een regelrechte schande dat de TROS en de AVRO geen goede rechtse spraakmakende  actualiteitenprogramma's kunnen maken. PowNed begon veelbelovend, maar is  nu onderdeel van het systeem en de Hilversumse  vertrutting heeft daar ook toegeslagen. het enige dat PowNed kan doen is Wilderiaanse programma's maken om de aandacht vast te houden, maar kwaliteit leveren ho maar.
WNL is een lachertje met slechte journalistieke programma's. 

Links wint de mediaoorlog op alle fronten met aansprekende programma's en kwalitatief hoogstaande journalistiek. Voor de rechte huilers heb ik de volgende boodschap: suck it up, kijk naar andere programma's of zorg ervoor dat er hoogstaande rechtse programma's worden uitgezonden.