zondag 2 september 2012

Neelie Kroes bewijst: Scheiding tussen Nederland en Europa een harde noodzaakMastodontisch bemoeit Kroes zich als Europese Commissaris met de binnenlandse aangelegenheden van Nederland als, vooralsnog, soevereine lidstaat.

Kroes is daarmee de Dries van Agt van de VVD.  Je wilt ze nooit meer horen, maar iedere keer weten zij zich weer in het voetlicht te bewegen in het kader van kritisch partijlid. 


Kroes mengt zich keer op keer als Eurocommissaris in de Nederlandse aangelegenheden, dit omdat Kroes het nog steeds niet kan verkroppen dat Mark Rutte de MinPres van Nederland werd en niet Kroes die deze ambitie tot op de dag van vandaag heeft.

Neelie bemoeit zich nu al met een eventuele formatie van na 12 september. Zij eist van de VVD dat iedere samenwerking met eurokritische partijen bij voorbaat wordt uitgesloten.
De PVV en de SP kunnen het daglicht in de ogen van Kroes niet verdragen.  Zij wil een regering dat zich meer richt op Europa, een Europa dat door en meerderheid in Nederland tot op het bot wordt gehaat. Die haat maakt de oligarch Kroes niet uit. Die haat komt van het "grauw" en in Brussel weet men het tenslotte beter.

Kroes, die klaarblijkelijk in lala-land woont, snapt nog steeds niet dat de opkomst van populistische partijen juist te danken is aan het arrogante denken en het niet willen luisteren naar een meerderheid in Nederland. 

Iedere uitsprak van een Brusselse politicus zorgt in Nederland tot meer anti-Europese gevoelens. Iedere inmenging door Brussel in de soevereine Nederlandse politiek zorgt voor een toename aan sympathie voor populistische partijen. 

Kroes moet eens ophouden haar frustraties af te reageren op Nederland.  Haar belang is tenslotte niet het Nederlands belang.

Vergeet de scheiding tussen kerk en staat, dat zijn kruimels vergeleken met het belang van scheiding tussen Nederland en Europa.