vrijdag 14 september 2012

Nederland mag zijn handen dichtknijpen met Rutte en Samsom

Rutte en Samsom gaan met elkaar praten, doel van de gesprekken is of er genoeg gemeenschappelijke grond is om tot een formatie van een kabinet over te gaan. 


Ik hoop dat ze er snel uitkomen en daadwerkelijk samen zullen regeren. Nederland heeft gekozen voor leiderschap en regeren, niet voor de holle slogans en goedkope oplossingen van de flanken.
Rutte en Samsom dragen dus een grote verantwoordelijkheid een kabinet te vormen dat het weer eens vier jaar volhoudt. 

 Met Rutte en Samsom aan het Nederlandse roer bewijst Nederland dat het klaar is voor  verantwoordelijk leiderschap van twee van de scherpste geesten die het parlement op dit moment rijk is. Alleen daarom als mogen beide heren deze uitgelezen kans niet laten lopen. Met hun capaciteiten moet Nederland een heel eind komen. Op sociaal en op liberaal terrein. Beide heren weten dat zelf ook. De combinatie van het intellect van beide heren kan Nederland een stabiel kabinet brengen. Heren, zorg daarvoor. 

Engelse toestanden wil ik zien waarbij de formatie binnen korte tijd is geklaard en niet volgens het Nederlandse model waar het oneindig duurt omdat alle mogelijke en onmogelijke combinaties onderzocht moeten worden. 

Nederland heeft de politiek een duidelijk signaal afgegeven. Dat signaal is regeren, regeren, regeren.
Persoonlijk had ik een vier partijen coalitie verwacht maar met deze politieke aardverschuiving is een twee partijencoalitie meer dan genoeg om Nederland weer op gang te brengen. Het CDA heeft al aangegeven zonder mee te regeren een eventueel kabinet van VVD en PvdA niet dwars te zitten in de Eerste Kamer en D66 heeft aangegeven op dit moment op de achtergrond te blijven.

De enige die op dit moment weer dwars liggen zijn de flankenpartijen en iets met hun rol waarmaken. Gefeliciteerd ermee, maar het electoraat heeft duidelijk aangegeven een andere koers te willen.
De wil van 4,8 miljoen Nederlanders (VVD en PvdA) tegenover de partijen van het Nee  1,8 miljoen Nederlanders (SP en PVV). De laatste kunnen zich wel laten horen met hun ge'nee  en het constante negativisme, maar dat is juist waar Nederland massaal tegen heeft gestemd. 

Samsom en Rutte hebben een plicht het op korte termijn waar te maken. Een eerlijk verhaal werd meerdere keren gepropageerd tijdens de campagnes. 

Een mooi moment om dit niet te laten verzanden in kiezersbedrog maar in een kiezersbelofte.