vrijdag 14 september 2012

Militante moslims en hun neefjes in de onderbuik

Het moet mij van het hart, dat militante moslims redelijk traag zijn in het bijhouden van het nieuws. Dat gebeurde met de Mohamed-cartoons en nu weer met een abominabel slecht gemaakte film waarin de profeet anders wordt afgeschilderd dan vele moslims zouden willen.


Beide keren waren de producties al redelijk oud voordat ze een keer ontdekt werden  door een militante moslim die besloot zich er boos over te maken het vuurtje op te stoken en de islamitische wereld in vuur en vlam te zetten.


Met de film waren de reacties nog heftiger, daar er een Israëlische-Amerikaanse vastgoedgigant betrokken bij zou zijn met connecties naar Hollywood. Deze gigant zou geld hebben ontvangen van wel 100 joden om de film te maken. Dit nieuws werd zonder controle door de media de wereld in geslingerd, joden verkopen en lang leve het stereotype antisemitische beeld van rijke joden met connecties.  Protocollen van de wijzen van Zion light zeg maar. Goed, binnen 24 uur was dit sprookje aan flarden geschoten, maar het geweld bleef en de onredelijke militante moslims vermoorden een Amerikaanse consul en zijn staf, bestookten en bestoken Amerikaanse ambassades en consulaten in hun meedogenloze haat tegen het Westen. De Joden zijn op in de meeste Noord-Afrikaanse en Islamitische landen, dus is er een andere vijand nodig. Deze vijand heet het Westen met hun nieuwerwetsigheden en vrijheden die de militante moslims in hun voortbestaan bedreigen.

In het vrije Westen zijn er gelukkig nog mensen die het geweld van de boze moslims in het juiste perspectief kunnen plaatse. Er is echter ook een onderbuik die het geweld van de militante moslims gebruikt voor eigen politieke doeleinden. De verwerpelijke acties van de militanten worden vertaald in een aanval op de islam an sich. In plaats van gericht te verwerpen lees, zie en hoor je: de islam dit en de islam dat waarmee impliciet wordt aangegeven dat alle moslims slecht zijn al zal de onderbuik dat willen ontkennen. Onzin natuurlijk islam bestaat uit moslims en niet uit mensen met een andere religieuze signatuur.

De onderbuik heeft net als de militante moslim een vijandbeeld nodig. Dit vijandbeeld is nodig om zichzelf moreel superieur te achten en om hun wereld ordentelijk in te delen.  Zowel de onderbuik als de militante moslim willen een wereld die duidelijk langs bepaalde grenzen loopt, dat schept duidelijkheid en kanaliseert hun woede efficiënter.

De militante moslim en hun neefjes en nichtjes in de  onderbuik verschillen niet veel in hun denken.  Beide groepen zijn beperkt in hun denken en beide groepen hebben een vijandbeeld nodig om te kunnen functioneren.