donderdag 6 september 2012

Mark Rutte wil de oppositie in

Volgens Mark Rutte is paars (plus) erg ver weg, dat is dezelfde Rutte die aankondigde het niet sjiek te vinden om voor de verkiezingen over coalities te praten. 


Wanneer Rutte Paars ver weg vindt, dus over coalities praat is het handig van diezelfde Rutte om eens aan te geven wat hij dan wel wil.
Rutte wil niet met socialisten, Rutte wil geen Paars (plus). Rutte gedraagt zich als een klein kind in plaats van een premierwaardige kandidaat.  Rutte zou eens moeten praten over de mogelijkheden en niet over de onmogelijkheden. 

Nederland kent vele problemen en ego's van politici - niet alleen van Rutte overigens - hebben op dit moment geen plaats in het politieke theater. In plaats van vliegen af te vangen is het handiger van de politieke partijen naar de overeenkomsten te zoeken in plaats van de onmogelijkheden. Een mooi voorbeeld was het debat tussen de lijsttrekkers van CDA, CU en SGP. De heren Buma, Slob en van der Staaij waren het vaak met elkaar oneens, maar de consensus werd gezocht en niet het domme hakken dat de andere partijen ter eerdere eer en glorie maar al te graag doen.

Rutte is als Mister No bezig zichzelf in de oppositie te manoeuvreren. Wanneer na de verkiezingen de PvdA de grootste wordt zal Samsom de woorden van Rutte zeker herinneren en zoeken naar oplossingen over links. Ik kan hem geen ongelijk geven al is een kabinet over links , in mij ogen, schadelijk voor Nederland.

Het is juist noodzakelijk Nederland voor de verandering een kabinet te geven dat stabiel is en vier jaar in goede harmonie blijft zitten. Dit om de problemen op te lossen en met beleid te komen waardoor Nederland sterker en beter uit de crisis komt. Een kabinet dat het aandurft leiderschap te tonen en niet weg te duiken achter de dijken met de vingers in de oren.

Mark Rutte laat als zittende premier de komende week zien een leider te zijn die het aandurft oplossingen te zoeken. Zo niet, dan wens ik de nieuwe premier Samsom heel veel succes toe te doen wat Rutte nu laat. 

De VVD in de oppositie, het zou zo maar eens kunnen.