dinsdag 4 september 2012

Handen af van Defensie, in belang van verzorgingsstaat

Een van de kerntaken van de overheid is het zorgen voor de veiligheid van de Nederlandse bevolking.

De gebroken geweertjes mentaliteit van de linkse partijen dragen ertoe zorg dat defensie de facto ophoudt te bestaan. Geweld is eng en er moet hoe dan ook geld naar het zorgmonster.  Dat de wereld een onzekere plaats is waar asynchrone en synchrone oorlogsvoering elkaar bestrijden om de meeste aandacht, dat weigeren de meeste Nederlanders in te zien. 

Rusland en China, bijvoorbeeld bouwen aan een oorlogsapparaat dat weer richting koude oorlog gaat. De dreiging van fundamentalistisch groepen is nog steeds aanwezig. Het deert de linkse Nederlander niet. Defensie moet hoe dan ook kapotbezuinigd worden.  Liever rood dan dood staat nog steeds hoog in de banieren die in de meiboom zijn gehesen.

Verontruste officieren zijn dan ook een actiebegonnen de ondoordachte bezuinigingen een halt toe te roepen:

Officieren uit de hele krijgsmacht komen in actie om eventuele nieuwe bezuinigingen op Defensie tegen te gaan. Vandaag is hiervoor het startsein gegeven. Wat de Gezamenlijke Officieren Verenigingen & Middelbaar- en Hoger Burgerpersoneel bij Defensie (GOV/MHB) betreft zijn verdere bezuinigingsplannen op Defensie desastreus voor de Nederlandse bevolking.

Volgens duovoorzitter Rob Hunnego van de GOV/MHB staat Defensie ‘al aan de afgrond’ en betekenen nieuwe bezuinigingen het einde van de krijgsmacht. Minister Hans Hillen hamert er al tijden op dat op zijn departement niet meer valt te bezuinigen na de 1 miljard euro die het sinds het laatste regeerakkoord voor de kiezen kreeg. De lopende reorganisatie, die nog tot in  2014 loopt, gaat onder meer ten koste van de laatste tanks, helikopters, F-16’s, marineschepen, kazernes en 12.000 banen.

Bieden van veiligheid
Ondanks de waarschuwingen worden in de verschillende verkiezingsprogramma’s wederom bezuinigingen voorgesteld. Voor Hunnego reden met militairen in actie te komen. Volgens hem hebben ze te lang hun mond gehouden. Hunnego meent dat met de nieuwe plannen van politieke partijen om weer te snijden in het militaire apparaat een grens is overschreden. De partijen “bekommeren zich totaal niet om een van de kerntaken van de overheid: het bieden van veiligheid.”

Hunnego startte onlangs ook al een petitie onder de titel ‘Handen af van Defensie, in belang van verzorgingsstaat'. De teller loopt inmiddels richting 15.000 ondertekenaars.