zondag 9 september 2012

Gazaanse raket vernietigt twee huizen in Israël

Een raket van het type Grad heeft twee huizen vernietigd in het zuiden van Israël. Vanuit de Gazaanse "gevangenis" wisten militanten de raket op Israël af te vuren. Het is het zoveelste incident aan de grens tussen Gaza en Israël. Afgelopen week werden 7 Palestijnse militanten met hun schepper verenigd toen Israëlische troepen hen in hun hobby stoorden. Vier van hen waren bezig raketlancering voor te bereiden en drie anderen waren bezig een bermbom aan de grens te plaatsen. Zelfs Hamas is niet blij met deze kwajongens uit de Vogelaarwijken in Gaza. Afgelopen week werden twintig salafisten door Hamas-veiligheidstroepen gearresteerd. Met het nieuwe bewind in Egypte dat niet echt welwillend tegenover Hamas staat heeft Hamas er op dit moment belang bij rust te bewaren.
Dat Egypte niet staat te juichen om Hamas bleek afgelopen week toen het afgelopen week 31 tunnels l tussen Egypte en Gaza liet instorten, 38 militanten in de Sinaï arresteerden en 32 militanten wist te elimineren. Deze Egyptische operatie was overigens op basis van Israëlische inlichtingen. Het is een complexe lappendeken in het Midden-Oosten met vele gelegenheidscoalities die de volgende dag weer opgedoekt kunnen worden.

Egypte, dat samenwerkt met Hamas, is hetzelfde Egypte dat een week later Hamas laat weten wie de baas is. ]Israël dat samenwerkt met Palestijnen op een tijdelijke basis. Egypte dat Israël in het openbaar vervloekt, maar ondertussen Israël nodig heeft om de salafisten en handlangers in de Sinaï uit te roken.  Niets is zoals het lijkt in het Midden-Oosten.

Ondertussen is er weer een armzalige flotilla vanuit Zweden naar Gaza onderweg om de Palestijnen te bevrijden of zoiets. Diezelfde flotillaïsten varen dus niet naar Egypte om te protesteren tegen het vernietigen door Egypte van 31 tunnels (een "noodzakelijke" levenslijn volgens Hamas, maar een ordinaire bron van inkomsten volgens iedereen die het Midden-Oosten kent) en vaart deze hoogblonde Zweedse flotilla ook niet naar Syrië om de echte misdaden aan de kaak te stellen.

De realiteit in het Midden-Oosten wordt in het Midden-Oosten en een handjevol mensen buiten het Midden-Oosten begrepen. Westerse "activisten" snappen er geen moer van en zullen het ook nooit begrijpen. 

Verwacht deze week meer Israëlische verdedigingsactie tegen Gazaanse agressie met stilzwijgende toestemming van Hamas en Egypte.

Impact Grad raket