vrijdag 21 september 2012

Extreemrechtse Marine Le Pen misbruikt volkswoede voor eigen gewin


Het zat erin natuurlijk, dat extreemrechts de Europese volkswoede inzake de anti-islamfilm tracht te verzilveren ten faveure van eigen politieke agenda.

Le Pen heeft vrijdag aangegeven dat zij de hoofddoek en andere religieuze symbolen wil weren uit de publieke ruimte. In Frankrijk zijn religieuze symbolen al verboden in overheidsinstellingen en geldt er een aparte apartheidswet voor gezichtsbedekkende kleding.


De extreemrechtse Marine Le Pen wil dit verbod dus uitbreiden naar de hoofddoek maar ook naar de keppel. het zegt veel over de complete xenofobie van Le Pen. Zij kan en wil geen onderscheid maken tussen fundamentalisten en extremisten en hardwerkende Franse Joden en moslims. Voor de xenotokkie Le Pen is het een pot nat. 

Le Pen doet er dus alles aan de volkswoede in haar voordeel te kanaliseren, waarbij zij vergeet dat er velen zijn die de vrijheid van meningsuiting hoog hebben staan maar abject tegenover haar xenofobe ideeën staan. 

Voor Marine Le Pen maakt het niets uit. Alles wat niet 100% Frans is, is fout volgens haar denkwijze. Dat zij met haar denkwijze 5 miljoen Franse moslims en 250.000 Franse Joden schoffeert dat interesseert Le Pen niet. Verdeel en heers is haar motto. Wat is haar volgende stap? "Koopt alleen bij blanke Fransen?" Het zou mij niet verbazen.

Zoals veel populisten roept Le Pen alleen, komt met goedkope onwerkbare oplossingen, maar oplossingen op termijn kent ze niet, misschien de endlösing, daar was haar vader ook een voorstander van.