donderdag 6 september 2012

Diederik Samsom faciliteert extreemrechts

Het zinkende schip Griekenland is een blok beton aan het been van velen. waarom de Grieken al een tijdje terug niet zijn losgekoppeld van de Europese Unie is mij dan ook een raadsel. Kudos voor Wilders in deze die dat scherp zag.


Samsom daarentegen is een ietwat van het pad af met zijn uitspraak dat Griekenland eventueel onder curatele moet komen van Europa, een scenario dat de meeste Europeanen met afgrijzen tegemoet zien. Europa dat gaat vertellen wat goed en slecht is voor een land en direct gaat bepalen waar geld wel, of niet aan wordt uitgegeven. Samsom vindt dat prima, want Samsom wil Griekenland hoe dan ook binnen de Europese Unie houden. Wat de Grieken daar nu van vinden boeit Samsom kennelijk niet.
De Grieken daarentegen boeit het wel degelijk wat er met Griekenland gebeurt. Zo zeer zelfs dat de Grieken extreemrechts kiezen om Europese interventie af te wenden. Wanneer er nu verkiezingen zouden worden gehouden wordt de extreem rechtse partij De Dageraad de derde partij in Griekenland. U kunt zich voorstellen dat deze extreemrechtsen  verder zullen groeien wanneer curatele van Griekenland dreigt. De uitspraak van Diederik Samsom is dan ook een domme uitspraak, voorkomend uit het Europese solidariteitsprincipe waar men in Griekenland en in Nederland een broertje dood aan heeft.
Samsoms ideeën zijn dan ook gevaarlijke ideeën en faciliteren extreme ontwikkelingen als in Griekenland waar extreemrechts steeds invloedrijker wordt.
Samsom als de ongekroonde koning van het extreemrechtse gedachtegoed. Ik vraag mij af of Samsom daar goed van kan slapen.