zaterdag 1 september 2012

De Europese propaganda over de Europese vrede en veiligheidU weet het, zonder Europa doven de lichten en zonder Europa wordt het weer oorlog. Deze propagandalijn wordt keer op keer uitgedragen door Brussel en overgenomen door locale politici in de Europese gewesten.

Europa dat het heeft opgelost in Europa. Die lijn is de nieuwe Europese geschiedenisvervalsing. Geef het een paar jaar en de Tweede Wereldoorlog was niet meer dan een buiten proporties opgeblazen Europees conflict, dat er nooit was gekomen als er een Europese Unie was geweest.


Wat de oligarchen uit Brussel met graagte verzwijgen of onder het tapijt vegen is het feitje dat het de Amerikanen zijn geweest die Europa twee keer gered hebben en dat het de Amerikanen zijn geweest die voor vrede en stabiliteit in Europa hebben gezorgd. 

Zonder Amerikaans ingrijpen en zonder Amerikaans geld was Europa nooit van de grond gekomen en was de vrede en veiligheid nooit gewaarborgd. 

De Amerikanen pompten na de Tweede Wereldoorlog (omgerekend) honderden miljarden in Europa om Europa uit de handen van het communisme te houden, maar ook om Europa er weer bovenop te helpen.
Zestien landen waren onderdeel van de Marshallhulp om Europa er weer bovenop te helpen. Vanaf 1947 tot en met 1951 pompten de Amerikanen 13 miljard dollar in de verwoeste Europese landen, inclusief het verslagen Duitsland. Het geld werd gebruikt om voedsel, brandstof en machinerieën aan te kopen, deze aankopen resulteerden in de latere Europese industriële capaciteit.

Met behulp van de Marshallhulp groeiden de Europese economieën tegen de klippen op.  Werd de Noord Atlantische alliantie gesmeed en werd de basis gelegd voor de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal, bestaande uit: West-Duitsland, Frankrijk, Italië, België, Nederland en Luxemburg. 

Voor zover ik weet hebben de Duitsers de Amerikanen nooit officieel bedankt voor de Marshallhulp, misschien is dat de basis voor de Europese geschiedenisvervalsing inzake de eigen vrede en veiligheid. Als "zelfstandige" Europese Superstaat is het voor Brussel waarschijnlijk gênant dat de wortels van diezelfde Europese Superstaat in de Verenigde Staten van Amerika liggen en niet, om maar even een losse gedachte te gebruiken, in het 1000 jarige Europese Superrijk dat de oosterburen voor ogen hadden.