vrijdag 31 augustus 2012

Roemers SP in vrije val en de liegende liberaal RutteWeet de SP het tij voor 12 september nog te keren? Komt Rutte af van het imago van leugenaar? Hoeveel invloed zal het hebben op de uiteindelijke zetelverdeling?

Terwijl Rutte ontkent dat de eigen bijdrage omhoog gaat, laat de eigen VVD-websitehet ware, eerlijke verhaal zien.  De VVD houdt vast aan een eigen risico van €350 en wil een  eigen bijdrage van €150.  In sommige gevallen €500 per persoon dus, afhankelijk van de behandeling.


Hoe Rutte vast kan blijven houden aan zijn "eerlijke" verhaal dat de VVD het "eerlijker" en "doorzichtiger" maakt is mij een volslagen raadsel. De spin die de VVD en VVD-gelieerde websites geven is het wijzen naar anderen zonder naar zichzelf te kijken. De VVD kan wel wat eerlijkheid gebruiken.

Roemer heeft zich tijdens alle debatten niet staande weten te houden en is keihard onderuit gegaan. De wankelende Roemer zorgt ervoor dat de SP in alle peilingen tot nu toe een duikvlucht maakt. Het is voor Roemer te hopen dat tot 12 september het stil blijft rond zijn persoon en dat de weggelopen kiezers naar PVV en PvdA weer terug zullen keren. 

De PvdA en de PVV profiteren van de liegende Rutte en stuntelende Roemer. De gedoodverfde tweestrijd is met voornamelijk Samsom een meerstrijd geworden.

De komende dagen kunnen dus doorslaggevend zijn. Rutte dient zich te ontdoen van zijn in korte tijd opgebouwde onbetrouwbare imago en Roemer moet er zorg voor dragen premierwaardig over te komen. Ik wens beide heren alle succes toe. De tijd is kort, te kort om het geheugen van het electoraat te spinnen.