woensdag 29 augustus 2012

Roemer we have a problem


Het uitermate zwakke optreden van Roemer tijdens het lijsttrekkersdebat legt de PvdA geen windeieren. De SP kan die windeieren even wel vergeten. De partij van Roemer staat nog steeds op flinke winst ten opzichte van de verkiezingen in 2010, maar een verlies van 8 zetels bij de peiling van de Stemming zal de gemoederen bij de SP niet verlichten. Alles hens aan dek dus voor de SP.


Roemer heeft al aangegeven zich niet meer te laten overbluffen. Een vreemde uitspraak van de zelfbenoemde nieuwe premier van Nederland. Roemer had zich sowieso niet moeten laten overbluffen, Roemer had ampel tijd gehad zichzelf voor te bereiden op het debat. Zoals eerder gemeld doet Roemer het leuk in de oppositie, maar daar blijft het dan ook bij. Roemer doet denken aan Wim Kok, maar mist de uitstraling en het charisma. Het is de lieve oom die je wilt knuffelen, maar aan wie je niet je portemonnee toevertrouwd. 

Het gestuntel van Roemer heeft Nederland wakker geschud. Het linkse electoraat gaat voor de zekerheid van de PvdA en de linkse populisten schuiven weer op naar de PVV.
 De VVD loopt ook een deukje op bij de peiling van de stemming.  De leugens van Rutte worden door het electoraat niet gewaardeerd. Kudos voor het electoraat dat zich niet als dom stemvee door Rutte laat wegzetten.

D-Day min 14. Roemer en Rutte kunnen het zich niet meer veroorloven te blunderen of te liegen met een scherpe Samsom die feilloos aanvoelt wat het Nederlandse electoraat wil horen. Dat zijn oplossingen, geen holle frasen of stompzinnige leugens.