maandag 27 augustus 2012

Populisten niet geïnteresseerd in de toekomst van uw kinderen


Zeven partijen willen meer uitgeven aan onderwijs. GroenLinks intensiveert het meest (2¼ mld  euro). Van de drie partijen die minder geld willen uitgeven dan in het basispad, brengt de PVV de onderwijsuitgaven het meest terug (2 mld euro).

Bovengenoemde is een quote uit de publicatievan het CPB. Het CPB heeft de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen doorgerekend.

Vreemde partijen, populistische partijen.  Ze zijn populair wegens hun korte termijn denken en makkelijke oplossingen. Dat die makkelijke oplossingen op lange termijn slecht zijn voor Nederland dat deert de populisten niet.


De toekomst is niet belangrijk voor de populistische partijen SP, PVV en DPK.  Onderstaande grafiek laat zien dat de populisten uw kinderen laat barsten, ondanks de holle woorden die de populistische partijen hebben over de toekomst. Naar hun idee een toekomst zonder kinderen, of een toekomst met slecht opgeleide kinderen.

Het is werkelijk schokkend dat alleen GroenLinks, D66 en in mindere mate de PvdA oog hebben voor het welzijn van uw kinderen. Het is te triest voor woorden dat PVV, SP en DKP zich het lot van uw kinderen niet aantrekt.  Wel in woorden, maar niet in daden.

Wil Nederland allerlei voorzieningen in de toekomst betaalbaar houden dan heb je een generaties nodig die goed onderwijs hebben genoten.  De populisten roepen liever holle kreten als "Europa" en "zorg"  zonder zich echt te bekommeren om de eigen Nederlandse jeugd.
Het lot van uw kinderen wordt dan ook het best vertegenwoordigd door de links-liberalen van GroenLinks en de sociaalliberalen van D66. De populisten van PVV, SP en DKP leggen uw kinderen intellectueel massaal te vondeling. 

Victor Hugo schreef niet voor niets: Hij die een school opent, sluit een gevangenis.