dinsdag 21 augustus 2012

Paniek bij de PVV


Naar aanleiding van een artikel in de Telegraaf van dinsdag waarin Wim Kortenoeven gewag maakt dat de Amerikaanse financiers van Geert Wilders woedend zijn, omdat de PVV de rituele slacht wil verbieden en een importverbod wil op ritueel geslacht vlees, regeert Wilders met een tweet waaruit de paniek naar voren komt. 

Gaat u er even voor zitten, dan leg ik het even uit. 

De kop van de Telegraafis: Joodse sponsors woest op Wilders

Wilders reageertvervolgens:  Waanzinverhaal Kortenoeven in Telegraaf vanmorgen. Ik zou met koffers geld over de oceaan vliegen. Totaal idioot. Welke bewijzen heeft hij?

Ja in het artikel wordt melding gemaakt over de koffers, maar de hoofdlijn in het artikel is de boosheid over de dierengekkieswaanzin van Dion Graus en de PVV. Een overgrote meerderheid van de Amerikaanse Joden stemmen op de Democratische Partij en zijn niet geïnteresseerd in Wilders, sterker nog zij verafschuwen de ideeën van de PVV-voorman. Er zijn echter ook Amerikaanse Joden die op de Republikeinen stemmen, deze Joden zijn vaak orthodoxe Joden die een kosjer huishouden voeren, wat onder meer inhoudt dat zij ritueel geslacht vlees eten.  Deze kleine groep Joden steunden Wilders dus financieel, omdat zij dachten dat Wilders een vriend is van de Joodse Staat. Mis, Wilders misbruikt Israël voor zijn eigen anti-islam agenda en voor niets anders. Zijn Joodse en niet Joodse Amerikaanse financiers realiseren zich nu dat Wilders doesn't put his money where his mouth is en dat hij de vrijheid van anderen inperkt. Een gevoelig punt voor de vrijheidslievende Amerikanen.

De tweet van Wilders is dan ook een rookgordijn om de aandacht af te leiden  en een staaltje omgekeerde psychologie om de ware boodschap naar de achtergrond te dringen en de secundaire boodschap primair te maken. Handig, maar niet handig genoeg. 

Kortenoeven heeft aangetoond een gevoelige snaar te hebben geraakt. Wim Kortenoeven  heeft de financiers uitgelegd wat Wilders is en waar hij voor staat. Die boodschap is hard aangekomen in de Verenigde Staten en een gevoel van verraad heeft zich meester gemaakt aan de andere kant van de plas.

Follow the money is nu een opgedoogde cashflow geworden.