woensdag 22 augustus 2012

Koningin Beatrix meest betrouwbaar geacht. Leve het koningshuis


De postmoderne Nederlandse hipster moet niets hebben van het koningshuis en waar het voor staat. Een president roepen deze grachtengordelaars en andere gelijkzinnigen in koor, dát is wat Nederland nodig heeft. President Kok, of President Halsema, of President Lubber is wat deze pomo's voor ogen hebben. Lekker modern en dan doen "we" weer helemaal mee in de wereld.
Vervolgens komt steevast het kostenplaatje om de hoek kijken, daar het Zeeuws Meisje in vele Nederlanders schuilt en omdat volgens de republikeinen een Presidentschap gratis is. In ieder geval hoor je hen daar nooit over.  

Nu hebben deze republikeinen een groot probleem. Normaal Nederland acht Beatrix het meest betrouwbaar.
Politici daarentegen worden zo onbetrouwbaar geacht, dat iedere toekomstige schoonmoeder haar kroost liever thuis ziet komen met een autoverkoper dan met een politicus. Dat zegt nogal wat. De republikeinen zien dus liever een onbetrouwbare politicus als Staatshoofd, dan een rots in de branding met de titel Majesteit. Het is een keuze inderdaad, niet de mijne en het zegt veel over de gedachtegang van de republikein. Moderniseren om het moderniseren, koste wat het kost.

Het grappige aan de hele situatie is dat een groot deel van de in zichzelf gekeerde Tweede Kamer  Majesteit liever buiten de formatie houdt, met andere woorden: de meest onbetrouwbare Nederlanders regelen het liever onderling zelf zonder de meest betrouwbare Nederlander erbij te betrekken. met dat soort maatregelen zullen deze onbetrouwbare Nederlanders nog onbetrouwbaarder overkomen. Is men in Den Haag bezig de bodem van het onbetrouwbare op te zoeken?  Ik weet het niet, wat ik wel weet is dat deze formatie moet worden overgelaten aan Majesteit om het vertrouwen in de politiek in Nederland weer wat op te vijzelen.

Natuurlijk zullen de republikeinen moord en doodslag schreeuwen, maar zolang deze minderheid geen meerderheid vormt en niet met een goed alternatief kan komen, is het enige dat hen rest het grote zwijgen, daar de rest van Nederland niet zit te wachten op President Onbetrouwbaar.