vrijdag 17 augustus 2012

Houdt Roemer de rug recht?


"Over my dead body", dat waren de stoere woorden van premierskandidaat Roemer in een interview met het FD over het betalen van een Europese boete wanneer het begrotingstekort de 3% zou overstijgen. Roemer kreeg naar aanleiding van deze uitspraak meerdere Kamerfracties over zich heen. Later op de dag in Nieuwsuur echter weigerde Roemer zijn ferme uitspraak te herhalen. Dit, tot grote tevredenheid van opperbangmaker Jan Kees de Jager die weer eens zijn propagandabeleid  uit de kast haalde. De term financiële markt kwam weer te voorschijn, deze gebracht met de term informeren. Nog een uitspraak van Roemer en De Jager vervalt in het aloude "de lichten gaan uit" en "Oorlog".

Het is jammer dat Roemer het lef niet had om zijn harde bewoordingen te herhalen.
Roemer is een fervent tegenstander van de onzichtbare en ongrijpbare financiële markten. Met een herhaling en bevestiging had Roemer de wateren juist kunnen testen en de "financiële markten" kunnen uitroken. Een meer dan gemiste kans dus voor Roemer.

Roemer had zijn uitspraak met een gerust hart kunnen herhalen. De meeste Nederlanders hebben een bewezen hekel aan alles wat uit Brussel gedicteerd wordt. Roemer had het verzet kunnen leiden tegen de oligarchen in Brussel. Roemer koos er echter voor te zwijgen. Niet echt een rechte ruggengraat.  Geert Wilders kan met dit Roemeriaanse zwijgen gaan scoren door fijntjes te wijzen op het feit dat wanneer er hardball wordt gespeeld Roemer niet thuis is.

Een uitglijder dus van Emile Roemer.  Zijn campagneteam zal Roemer moeten instrueren in te blijven hakken op Festung Brussel en op de "financiële markten" Twee partijen die voor de huidige puinhoop hebben zorg gedragen en die niet worden aangepakt uit angst voor "Griekse Toestanden". Een onzinredenatie omdat Nederland niet te vergelijken is met Griekenland.

Wil Premierskandidaat Roemer een kans maken op het Torentje dan moet Roemer juist keihard de confrontatie blijven zoeken. Nederlanders herkennen dan eindelijk een verzetsleider en geen meeloper zoals vele andere Nederlandse lijsttrekkers.

Run Roemer Run!