vrijdag 17 augustus 2012

De Wilderiaanse monologen zijn weer begonnen


De vakantie is over, de campagne is begonnen en volgens het PVV-strijdplan moet er dan a: goedkoop gescoord worden en b: Worden de Wilderiaanse monologen weer aangezwengeld.
Het goedkope scoren vindt plaats met de volgende tweetvan de PVV-voorman:
Als Badr Hari wordt veroordeeld voor geweld: Nederlandse nationaliteit afpakken en na uitzitten straf linea recta op vliegtuig naar Marokko

Goedkoop inderdaad, omdat de verdachte Hari zijn vermeende misdaden als Nederlander in Nederland heeft gepleegd, daarom dus in Nederland berecht moet worden, maar na een eventuele straf weer gewoon burger is, net als alle Nederlanders die hun straf hebben uitgezeten. 


De tweet van Wilders is 982 keer ge-retweet, wat inhoudt dat veel mensen het met hem eens zijn in zijn xenofobe manier van denken. En ja, voor de goede orde, mocht Hari schuldig zijn, dan is het inderdaad een stuk schorem, maar is het geen reden iemand de nationaliteit af te nemen. Wat die je dan met de blanke-top-der-duinen-blond-haar-blauwe-ogen-crimi's? Zet je die dan uit op Rottumerplaat waar de elementen vrij spel hebben?  Onzin onderbuikredenatie van Wilders dus.

Wilders monoleert dus en gaat geen enkele discussie aan met zijn criticasters of met zijn achgerbangroupies. Je brult wat, de schade wordt vanzelf verspreidt als een olievlek over het internet. Mocht er wat gebeuren naar aanleiding van het goedkope populisme dan worden de handjes in onschuld gewassen, want "wir haben er nicht gewusst". Het ontlopen van verantwoordelijkheid door de monologist.

Richting 12 september kan Nederland meer van deze Wilderiaanse monologen verwachten. In weze allen inhoudsloos, maar potentieel gevaarlijk omdat de aluhoejes achterban op twitter de woorden van hun Goeroe voor zoete koek aannemen. 

Het is verbazingwekkend dat er nauwelijks politicus zijn die de moeite nemen om Wilders zijn  hersenspinsels van repliek te dienen. Eén politicus die dat  consequent wel doet is het ongeleide, maar sympathieke projectiel binnen GroenLinks Tofik Dibi. Dibi antwoordt op Wilders:

Procentueel zijn PVV-politici vaker in aanraking gekomen met politie & justitie dan Marokkaanse NL'ers #racismegaatmaardoor #badrhari

Hulde voor Dibi die de Wilderiaanse monologen ontzenuwt. Laat de nummer 10 op de lijst van GroenLinks in de top 5 van voorkeursstemmen voor GroenLinks terecht komen.