zaterdag 26 mei 2012

Volgens de VN zijn er 5 miljoen Palestijnse vluchtelingen, volgens de Amerikaanse Senaat 30.000

De Amerikanen hakken eindelijk eens in op de Palestijnse zieligheidsindustrie. De Amerikaanse senaat komt met wetsvoorstellen om de het aantal buitensporig hoge "vluchtelingen" terug te brengen naar normale proporties. De Senaat komt dan ook met het voorstel die Palestijnen aan te merken als vluchteling die ook daadwerkelijk gevlucht en in leven zijn.

Het voorstel is een klap in gezicht van de aan het hulpinfuus hangende Palestijnen en voor de UNRWA, een organisatie die in het leven is geroepen om zichzelf te bedruipen van uw belastinggeld, als baantjesmachine en als Israël-bashorganisatie. Meer dan dat doen ze eigenlijk niet.

According to the United Nations Relief and Works Agency – the main body tasked with providing assistance to Palestinian refugees – there are more than 5 million refugees at present. However, the number of Palestinians alive who were personally displaced during Israel’s War of Independence is estimated to be around 30,000.

This enormous disparity is explained by UNRWA decisions in 1965 and 1982 that extended the definition of “refugees” to include the children and grandchildren of displaced Palestinians. Today, UNRWA’s annual budget stands at approximately $600 million, of which $250 million is contributed by the United States. Overall, America has contributed $4.4 billion to the UN agency since its establishment in 1949.
Mooi voorstel en met een beetje mazzel wordt het aangenomen en als wet in de VS ingevoerd. Het voordeel voor de VS is dat zij het budget voor de UNRWA drastisch kunnen verlagen, dat de Palestijnen worden gedwongen minder corrupt te zijn en dat de Arabische landen die de positie van de Palestijnen decennia lang heeft uitgebuit een keer moeten nadenken de Palestijnen gelijkwaardig burger te laten worden in het land waar zij verblijven. Genoeg met het subsidiëren van de zieligheidsindustrie en al haar corrupte uitwassen. Uitstekend initiatief van de Amerikaanse Senaat.