dinsdag 1 mei 2012

Vier mei en de Nederlandse zesjescultuur

Foto: Nlwandel
Binnenkort is het weer vier mei, in het verleden de dag waarop alle Nederlandse nazi-slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog werden herdacht.

Zoals u ondertussen gelezen hebt is de vier mei viering al een tijd aan erosie onderhevig.

Op een gegeven moment moesten alle Nederlandse slachtoffers van alle oorlogen moesten op vier mei herdacht worden. Een van de laatste waanideeën van het vier/vijf mei comité was het uitnodigen van de Duitse ambassadeur en de laatste perversiteit, die gelukkig onder aanvoering van het CIDI werd gestaakt, was het voorlezen van het gedicht "Foute Keuze" waardoor duidelijk moest worden dat Nederlandse SS-vrijwilligers ook slachtoffer maken. In het plaatsje Vorden daarentegen heeft de burgemeester in oorlogstijd besloten ook de Duitse oorlogsslachtoffers te gedenken. Een nieuw bedevaartsoord voor kaalkopjes lijkt daarmee geboren. 


Het  Nederlandse denken inzake de dodenherdenking wordt meer en meer een product van de geaccepteerde zesjescultuur, het doorpolderen en het Europese gelijkheidsdenken.

Volgens deze giftige cocktail is iedereen dader en iedereen slachtoffer, zijn er geen winnaars en verliezers, want dit leidt tot discriminatie en dat is uit den boze. De aanhangers van dit denken zijn dezelfde mensen die ieder jaar weer zeuren over de rol van zwarte Piet.

Voor de denkers van bovenstaande bestaan alleen de kleur grijs en is alles consensus. Want hey, de mensen die het daadwerkelijk hebben meegemaakt zijn bijna allemaal dood, dus is het tijd voor een andere invalshoek aangaande de Tweede Wereldoorlog. Voor deze mensen heb ik maar een antwoord: Rot op! of "Nuts!" zoals de Amerikaanse commandant van de parachutisten generaal Anthony McAuliffe antwoordde in Bastogne op de vraag van de Duitsers zich over te geven.

Voor de Nederlandse Sieg-Heildenkers heb ik een alternatieve datum gevonden dat zij hun Duitse helden kunnen eren. Zes juni, dat was tenslotte de dag dat die vervelende geallieerden de stranden van Normandië bestormden en ervoor zorgden dat de eerste Europese Unie effectief om zeep werd geholpen tevens kwamen op die dag vele vrijwillige SS'ers om het leven. Dat moet dus wel een win/win ding zijn voor de polderende gelijkheidsdenkende zesjescultuurders.