woensdag 9 mei 2012

[video] Verlamde Claire Lomas loopt marathon uit dankzij Israëlische uitvinding

Foto: The Telegraph
In 2007 viel Claire Lomas, een semiprofessionele ruiter, van haar paard. Na haar ongeluk werd Claire verteld dat ze nooit meer zou lopen. Vijf jaar later loopt Claire de London Marathon 2012 in 16 dagen met behulp van een Israëlische uitvinding (dus niet te gebruiken door de bashers).

De marathon van Londen staat erom bekend dat lopers geld inzamelen voor liefdadigheidsinstellingen. In de 16 dagen dat Claire liep heeft ze 83.000 pond bij elkaar gebracht.

Het hulpmiddel dat Claire hielp in haar persoonlijke overwinning heet de ReWalk en is een uitvinding van de Amit Goffer. Amit raakte verlamd na een auto-ongeluk in 1997. Hij vond de ReWalk uit die het voor verlamden mogelijk maakt, met behulp van krukken, te lopen en trappen te beklimmen.  Het 43.000 pond kostende hulpmiddel werkt als volgt:


 The bionic suit, made by Israeli firm ReWalk, is an FDA-approved motorized skeleton replacement that straps onto the sides of the legs and hips, with power in a backpack, that senses movement and delivers power to the motors as needed.