maandag 7 mei 2012

Verrassend: D66 groeit tegen de stroom in

In 2002 vergaarde D66 met de verkiezingen 7 zetels een halvering van de 14 zetels van 1998. In 2003 verloor het wederom een zetel. Zes zetels in 2003. Het dieptepunt voor de partij kwam in 2006. D66 was met 3 zetels vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, het laagste aantal ooit, maar vanaf 2006 is er sprake van een herrijzenis van deze partij. In 2010 verdrievoudigde het naar 10 zetels en naar gelang de peilingen van nu kan D66 rekenen op 15-17 zetels, naar gelang het bureau dat de peiling uitvoert.

Dat is verwonderlijk voor een partij die zo pro-Europees is, dat het alle soevereiniteit van Nederland wil opgegeven ten faveure van de oligarchen in Brussel. Het is een tegengestelde wind die op dit moment door Europa waait. De resultaten in Griekenland en Frankrijk zullen de Eurofielen in Brussel somber stemmen. De Griekse en Franse resultaten wijzen duidelijk uit dat het electoraat in die landen de ondemocratische dictaten uit Brussel meer dan zat zijn.

Zo niet in Nederland. D66 heeft in de peilingen niet te lijden onder het verlies van de Kunduzgenossen.

Geert Wilders tweette maandagmorgen het volgende:


Dat zegt Geert Wilders met een wensdenkende stelligheid. Het kan heel goed zijn dat de Kunduz-coalitie gaat verliezen, de vraag is echter: welke partijen binnen de Kunduz-coalitie gaan verliezen, Vooralsnog lijkt D66 daar nog geen onderdeel van te zijn.

In Nederland zijn er klaarblijkelijk genoeg mensen te vinden die Nederland, net als D66, van ondergeschikt belang achten aan de Europese moloch, geregeerd door een ondemocratische Europese commissie die wordt gecontroleerd door een Europees parlement dat alles belangrijk vindt, behalve het Europese electoraat.

Het is te danken aan Alexander Pechtold, dat D66 tegen de anti-Europese gevoelens in stijgt in de peilingen. Pechtold weet zijn boodschap dusdanig te brengen dat veel mensen zich thuis voelen bij D66. Dat vermogen mensen te binden is een van de lastigste in de politiek. D66 zal mijn partij nooit worden, maar ere wie ere toekomt. Daarom bij deze kudo's aan D66 en Alexander Pechtold die tegen de stroom in weet te groeien. Netjes.