zondag 20 mei 2012

Verkiezingen 2012: is het grote afrekenen begonnen? [peiling]

De onrust binnen het Nederlandse electoraat is flink aan het toenemen. Niet verwonderlijk. Het wandelgangenaccoord door de Kunduzcoalitie wordt keihard afgeserveerd nu duidelijk is dat het bestaat uit ordinaire lastenverhogingen.

De bouw kan bijvoorbeeld barsten ten faveure van de parelkettinglezende NRC-lezers die dolletjes naar de overgesubsidieerde veurstelling kunnen gaan. Gelukkig voor de Kunduzgenossen zijn de zonnepanelen goedkoop. Het vervelende is dat niemand het kan aanschaffen, behalve dan de parelkettinkjes en grachtengordelaars. De salonsocialsten en de fopliberalen dus. Nederland wordt aan alle kanten door Kunduz gepakt en pikt dat niet. De verschuivingen in de peilingen geven die trend ook aan.Naast Kunduz is er, door een groot deel van de media en politiek doodgezwegen ESM. Dat doodzwijgen werpt gedeeltelijk zijn vruchten af. Een groot deel van de Nederlandse bevolking schijnt niet door te hebben hoe ingrijpend ratificatie van het ESM-verdrag zal zijn. Gelukkig zijn er op de sociale media en in de blogosfeer genoeg kritische artikelen te vinden.De VVD krijgt begrijpelijk de grootste klappen in de peiling. Deze partij ging de vorige verkiezingen in als zijnde Eurokritisch, na de 180 graden draai met Kunduz is de VVD gewoon keihard Eurofiel. Kiezers zijn geen stemvee meer en slikken de VVD-leugen niet.  Met het Eurokritische geluid van de PVV groeit deze partij dan ook in de peilingen.
GroenLinks heeft het ook moeilijk, niet verwonderlijk na de gang van zaken inzake Tofik Dibi. Het Stalinistisch-Moaistische gedrag van de partij stuit veel kiezers tegen de borst. Interessant is, dat deze kiezers klaarblijkelijk kiezen voor de PvdA en niet voor D66.

De resultaten van de Barometer en de Hond  van de afgelopen twee weken:
De resultaten voor het ESM vindt u >>>hier<<<