dinsdag 15 mei 2012

Verken Anne Frank's Amsterdam met Annes Amsterdam app

Op 1 mei is Annes Amsterdam, de mobiele app van de Anne Frank Stichting verschenen. Met deze app verken je de stad en ontdek je wat er gebeurde tijdens de Tweede Wereldoorlog. De oorlogsgeschiedenis van de stad wordt zo op een vernieuwende en interactieve manier in beeld gebracht.

Het Amsterdam van Anne Frank

Verken de tijdlijn van de stad voor, tijdens en na de oorlog.


Naar de website

Anne Frank’s Amsterdam

Information in English.
More

Anne Franks Amsterdam

Auch auf Deutsch verfügbar.
Mehr
Met de app kun je dertig items verzamelen op verschillende locaties in de stad, plekken waar Anne met haar vriendinnen speelde, waar ze naar school ging en opgroeide. Omdat je de items bekijkt op de locaties, ervaar je de stad zoals je het nog niet eerder hebt gezien. Zo zie je persoonlijke verhalen, filmbeelden en unieke oorlogsfoto’s van toen in het straatbeeld van nu. Heden en verleden komen op een indringende manier bij elkaar.
Annes Amsterdam is gratis beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits en kan worden gedownload voor iOS, Android en WP7.

Het Amsterdam van Anne Frank

De mobiele app maakt deel uit van het Het Amsterdam van Anne Frank, een  website over Amsterdam, Anne Frank en de Joodse gemeenschap. Het Amsterdam van Anne Frank is beschikbaar in het Nederlands, Engels en  Duits. Zo wordt een nog breder publiek bereikt dat meer kan leren over Amsterdam, met name de verhalen en gebeurtenissen die zich afspeelden tijdens de Tweede Wereldoorlog. 
De realisatie van de app Annes Amsterdam is een cadeau van Repudo en LBi aan de Anne Frank Stichting.
Via: App Annes Amsterdam